KIRI ÖÖISTUNGILT 51: (Täna viimane, kuna istung sai läbi ja eelarvetraktor venib edasi homme) Eiki Nestor hääletas koos Keskerakonnaga. Ütlesin Eikile nördinult, et ta on üks halb inimene. Eiki sügas kukalt ja arvas, et see on vana asi ning ei tohiks uudiskünnist ületada. Samas läks mööda Ene Ergma ja süüdistas, et hoopis mina olen halb inimene, kuna lubasin ta külla kutsuda, aga pole seda veel teinud. No aga, kurat, kuidas ma saan kedagi külla kutsuda, kui Simson hoiab meid pidevalt kinni nagu mõni hull kasse pidav vanaeidest lesk, kes kardab üksi majas viibida.
Mõtlesin vahepeal, et lähenen asjale piibellikult, mis nõuab, et kui oled kaikaga vastu nägu saanud, anna ka teine nägu läbipeksmiseks kaikamehele. Vaatasin internetist lastepiiblit, aga isegi selle järgi ei oota Kadri Simsonit tulevikus midagi head. Tsiteerin: "Laadi see piiblitegelase kaart alla ja õpi Simsoni paremini tundma. Lõika välja, murra pooleks ja hoia alles."
Muuseas, tänaseks on istung läbi, ma loodan, et keegi murrab Simsoni pooleks, siis jääb homme kell 14 algav jama ehk ära.
Ent paraku on see kõik kahtlane. Usutavasti seda ei juhtu.
Kohtumiseni niisiis kolmapäeval. Ja ööl.

KIRI ÖÖISTUNGILT 50: Suitsunurgas kohtasin keskerakondlikku Peeter Võsa, kes imes mureliku näoga koni ning kuna parteikaaslasi parajasti valvamas polnud, hakkas ta oma erakonda kiruma. Homoasjanduse eriteadlane Võsa arvas, et toimuva kohta on olemas üks ilus eestikeelne sõna – pederastia. Samas ütles Võsa, et ta ei saa täpselt aru, kes kellele paneb, aga kuradi valus on küll.

KIRI ÖÖISTUNGILT 49: Olukord muutub üha raskemaks. Tõnis Lukas teatas, et tal on vedelikupuudus ja läks fraktsiooni kohvi jooma, kuna fraktsioonis on tema seletuse kohaselt a) suured tassid, b) kohvis vähe kofeiini ning c) kofeiini asemel palju vedelikku.
Samas imbus kusagilt maailma avarustelt välja Pervõi Pribaltiiski Kanal, et küsida, mida kuradit ma siin kogu aeg kirjutan, sest see kõik on vene keelde tõlkinud.
Mulle tundus, et Pervõi Pribaltiiski ei tunne üldse Kadri Simsonit tema halvemast küljest, samas kui oleks väga vaja, et tunneks. Otsustasin, et siin tuleb käituda nii, nagu juba leitnant Dub kord "Švejkis" ähvardas.
Täitsin järjekordsel Simsoni võetud vaheajal Simsonit puudutava lünga venelaste hariduses ning rääkisin umbes 5 minutit, kuidas tema vaimse tervisega tegelikult lood on. Venelased vajusid ausalt öeldes sügavalt mõttesse ning jäid kuidagi morniks. Selgub, et keegi pole nende kuuldes tõde Simsoni kohta üldsegi varem levitanud! Aga mis saab niimoodi integratsioonist ja infovabadusest? Ütlesin, et piduritest ja härradest poliitkunstiteadlastest Keskerakonnas olen valmis edaspidi pajatama tundide kaupa!

KIRI ÖÖISTUNGILT 48: Asutasin vahepeal Riigikokku Matemaatikasõprade Liiga. Liiga esimesel koosolekul, mis toimus peatrepi all, arvutati välja Riigikogu edasiliikumise kiirus eelarve vastuvõtmise trassil. Selgus, et tänu Keskerakonna kangelaslikele pingutustele liigume edasi umbes 5 punkti tunnis, see on Loomakaitse uuringute põhjal keskmise kolmejalgse mära kiirus (km/h), kes veab enda järel kolmerattalist MUPO-bussi, mille sees on 23 MunPolitseinikku - ja seda põhjatul külavaheteel.
Omakorda tähendab tulemus, et kuna oleme parasjagu 63. parandusettepaneku juures ja kokku on neid 101, võib arvestada veel umbes 8-tunniga, mis omakorda on Riigikogu kronomeetri kohaselt 160 toobalit. Ent asjal on ka tunduvalt mornim külg. Meie kannatusterohke ajalugu reedab, et ei maksa alahinnata riigialam Simsoni võimet soga kokku keerata, nii et kihla ei soovitaks veel vedama hakata.

KIRI ÖÖISTUNGILT 47: Kui Simson jälle vaheaja võttis, nägi istungit juhatav Laine Randjänes korraks välja nagu tükike väga väsinud alumiiniumit. Just samal hetkel avasin eilse Economisti leheküljelt, kus seisis reklaam: "Aluminium has a bright future".
Elutut loodusvara või mahakantud autoamorte hakkavad tasapisi meenutama ka saadikud saalis, sadistliku Simsoni ohvritalled. Nii näiteks arutavad Paul Eerik Rummo ja Urmas Klaas kõrvalreas (tõsi, ilma erilise entusiasmita), kuidas hoida läpparit kõige paremas asendis. Sealjuures on Paul Eerikul sahtli siseküljel lukukoht, mis sobib selleks hästi, aga Urmasel ei ole. Selline ebavõrdsus näib põhjustavat suurt nördimust. Isegi mööbel paneb ära.

KIRI ÖÖISTUNGILT 46: Kasutasin kasutu Simsoni poolt võetud järjekordset vaheaega väikeseks rehkenduseks, mille tegi minu eest ära puhvetipidaja. Sain teada, et eelmise nädala ööistung läks mulle puhvetis maksma 56 eurot ja 93 senti.
Praegu oli järjekorras ka tuntud dirigent ja kõikide naisviiuldajate lemmik Tarmo Leinatamm, kes üritas morni näoga melonit osta. Melonitükid kaalusid 165 grammi, Tarmo pistis kiirelt ühe kinni ja väitis puhvetipidajale, et tema melon kaalub 150 grammi. Kohe oli aru saada, et profiga vaidlemine vilja ei kanna, omakasupüüdlik 15 grammi ei läinud läbi. Mulle meenus head Tarmot vaadates, kuidas ta kunagi mängis klahvpille ansamblis Rosta Aknad ja Peeter Volkonski tutvustas teda Vanemuise lavalt: "Klahvpillidel Morda Tainalemb!"

KIRI ÖÖISTUNGILT 45: Jah, kõik vaimselt terved inimesed võivad ju mind süüdistada, et praegu pole öö, ent ma vaidlen vastu: on küll. Sest eelmisel kolmapäeval öö tapnud eelarveistung on jälle käima tõmmatud, nagu vigane mootorratas. Hoolimata hommikusest ajast on teisipäev juba sinine, nagu normaalsete inimeste jaoks esmaspäev. Friigikogus jätkuvad eelarve vastuvõtmise talgud, stiil pole muutunud. Kohe hakati heinamaal vehklema rehaga, millel pole ühtegi pulka. Kell oli saanud vaevalt 10.08, kui pulti veeres Kadri Simson koos oma silmadesse (ammu) surnud päikesega ning võttis viivitamatult 10-minutilise vaheaja. Mul on tunne, et Keskerakond kardab riiki, mis on võimeline eelarve vastu võtma.