Isamaa ja Res Publica liidu liige Juku-Kalle Raid (39), kel tuli valitsuskabineti muudatuste järel oma kodinad Riigikogus kokku korjata ja koht Juhan Partsile loovutada, pidas koos saatusekaaslasest Mart Nutiga teisipäeval Kuku klubis maha ühe korraliku lahkumiskräu! On tähelepanuväärne, et sinna saabus ka presidendiproua Evelin Ilves, kes Juku-Kallet musiga lohutas – nii, et esileedi huulejoon veel terve õhtu Raidi kaela kaunistas ...

Pöörasest peomöllust, millest Juku-Kalle enne Kroonika trükkiminekut veel toibunudki polnud, sai osa ka Anu Saagim. «See oli nii lahe, näha näiteks Ene Ergmad peohoos. Seal olid koos sellised inimesed, kellest ma poleks uskunud, et nad läbigi saavad, aga oli näha, et hundid ja lambad sobivad kokku. Sain sealt sellise testosteroonilaksu, millist pole veel kogenud. Nii palju mehi ühes ruumis ma polegi näinud, see oli nii mõnus tunne – kõik sumisesid nagu kärbsed ümber.»
Õhtu algas rahulikult. Alul süüdati Vabaduse väljakul küüditatute mälestuseks küünlaid, seejärel tehti Kukus ohvrite auks esimesed napsud, ja siis juba Riigikogust lahkujate auks. Juku pidas maha mitu kõnet, muusikavalikus figureeris tema lemmikstiil punk. Kahe paiku öösel liikusid Saagim, Juku-Kalle ja mitmed teised poliitikud edasi vanalinna nostalgiahõngulisse Valli baari, kust seltskond teravate ütluste peale siiski õige pea välja visati!
«Baaris oli üks vastik paks vanamehenäss, kes mind vihkab,» meenutab Saagim. «Tellisime viina peale sakuskat, aga selgus, et seal oli vaid üks kiluvõileib, mida peale hammustada. Ma ei hakanud selle peale kiunuma, hoidsin ennast tagasi. Tahtsin kiluvõileiva tükkideks teha, et igaüks saaks ampsu. Haarasin letil olevast topsist lusika ja proovisin selle pika varrega võileiba lõikuda. Issand, see vanamees läks täiesti šokki ja hakkas kriiskama, et ma tahan tema lusikat varastada! Röökis nagu ratta peal, ma ei saanud aru, milles asi – mina tahan lõigata, tema leidis, et pean selleks enne luba küsima. Ütlesime, et vabandust, kui te olete nii segane, siis me ei peagi siin olema, mispeale ta meid välja kamandas. Seda saatsid sajatused stiilis «ma tean küll, kes te olete, mõtlete, et olete suured staarid!» Me oleks seal sellise kassa teinud, hammas oli ju verel.»
Anu omavoli lusikaga ei saa siiski karuteenena tõlgendada. Tema ümber Kukus sumisenud meestele võis see õhtu pärast Valli baarist väljaviskamist isegi veelgi meelepärasemaks kujuneda – seltskond lõpetas stripiklubis. Kes meespoliitikutest sinna jõudsid, seda Saagim küll teab, aga sellest ta millegipärast enam ei räägi ...