"Helistasin erakordse meditsiini osakonda Ravi tänavale, kuhu on võimalik kohale minna, ennast kontrollida lasta ja kõikide asjade eest ise maksta. Kirjeldasin, mis lahti. Et 7-s päev 39,3 palavik. Köha. Bläblä-blä. Et kas oleks kasulik sinna tulla ja lasta protseduure teha," kirjutab Raid oma Facebooki lehel.

Kõne tegi riigikogulane neljapäeva hilisõhtul kella 22.45.

"Proua teatas, et kutsub ühe teise proua, palus oodata ning loivas minema," jätkab Raid, kes pani telefoni valjuhääldi peale ja jäi 38 minutiks ootele, kuna keegi temaga rohkem ei tegelenud.

"38 minuti pärast viskas juba karmilt üle ja ma tundsin, et palavik hakkab veelgi tõusma! Helistasin idiootide teisele numbrile. Võeti vastu," kirjutas ta. "Te, idioodid, ikka teate ka, et teil vedeleb üks hädaabitoru laua peal lihtsalt niisama, 38 minutit! Ja haige ei saa teiega üldsegi pajatada!"

Eile läks Juku-Kalle Ida-Tallinna keskhaigla erakorralise meditsiini osakonda. "Üks-kaks-kolm, ilma igasuguse perearsti osavõtuta, tehti kindlaks, et kopsupõletik. Tilguti pandi külge, muud vidinad ka," teatas Raid oma Facebooki lehel hiljem.

Publik soovib riigikogulasele head paranemist ja soovitab, et kui järgmine haigus kallale tuleb, tasub pöörduda oma perearsti poole, mitte helistada erakorralise meditsiini osakonna registratuuri numbrile. Erakorralise meditsiini osakond on mõeldud vältimatu meditsiinilist abi osutamiseks. Vältimatu on arstiabi olukorras, kus selle edasilükkamine ohustab otseselt inimese elu või tervist.