Kati Saara Vatmann

2002. aastal võis toona veel Murutari nime kandnud Kati Saara saviga määritud beebikõhtu Kroonika kaanel imetleda.

"Konservatiivsemad tuttavad ei osanud minuga mitu kuud suhelda. Ei saanud aru, et kunstiliste fotode peal pole Kati, vaid kujund, nähtus. Liiga täiskasvanuks robostunud inimesed ei taba üldse mängu ilu," kommenteeris Kati siis inimeste reaktsiooni fotodele.

Beatrice

Aastal 2003 tegi samasuguse julgustüki Kroonika veergudel Beatrice, kes toona 35-aastaselt oma teist last ootas.

"Iga keha on ilus, sest see on jumala poolt loodud, ükskõik milline ta on. See on jälle teatud kultuuride ja elust arusaamade küsimus. Kuskil peetakse ilusaks üht, mujal teist. Sõltub, millise ettekujutuse ilust inimesed omaks võtavad. Eri rahvastel on need arusaamad erinevad," rääkis Beatrice.

Merle Liivak
2011. aasta kevadel sai samasuguse julgustükiga hakkama Merle Liivak, kes ajakirja Anne & Stiil kaanepildistamiseks kõik seljast heitis.

"Liigun sellises ringkonnas, kus seesama „paljalt poseerimine“ ei ole enesestmõistetav, meie kultuuris liigagi levinud oma kehaga või vastassoole suunatud seksikusega enda promomine ei ole kohe üldse lahe," rääkis Liivak Publikule toona, et kaasa toetuseta seda otsust teinud ei oleks. "Seepärast on minu kogemus täiesti uudne – lapseootel naine alasti kaanel, lehvitamas teistele naistele suunatud loosungeid. See on pannud mu sõpru kehaga seotud rahulolu ja komplekside teemal arutama, avardanud suhtumist ka alastusse."