Meie aja säravaimast filmitähest Julia Robertsist pole viimasel ajal suurt midagi kuulda. Kulisside taga elab ta aga vilgast pereelu ning ka Hollywoodi jaoks pole kaunis naine päriselt kaduma läinud.

 
Julia Roberts (40) võttis aja maha neli aastat tagasi, kui ta jäi kaksikute Hazeli ja Phinnaeusi ootele. Praeguseks on Julia ja tema abikaasa Daniel Moderi (39) perre sündinud ka poeg Henry, kes sai aastaseks. Endise «kauni naise» jaoks pole elus midagi tähtsamat kui emaroll — ja 40aastaseks saamises näeb ta vaid head!
 
Kirjelda oma elu emana.
See on maailma parim asi. Ma ei suuda uskuda, et mul on kolm last. Olen alati tahtnud emaks saada. See on tohutult lõbus, aga see on ka raske ja väsitav. Mul on tõeliselt vedanud, et sain enne laste sündi 20 aastat karjääri teha. Ma ei tunne, et pean end jagama. Olen väga rahul, et saan kodune ema olla ja aeg-ajalt tööl käia.
 
Nii et sul pole muret, kuidas laste ülikooliharidus kinni maksta.
Õnneks on selle jaoks raha kõrvale pandud. Mõnikord mõtlen oma emale ja sellele, kuidas küll tema toime tuli. Ta ei avaldanud meile kunagi survet. Me teadsime, et raha on vähe. Olen tohutult tänulik, et meil neid muresid pole. Ma ei kujuta ette, mis näguripäevi mu ema pidi nägema, et meid kasvatada, riietada ja toita.
 
Kas sa oled rahaga ettevaatlik?
Ei ole, aga kassasabas seistes kontrollin alati, mis mul ostukorvis on, kui palju see maksma läheb, kas mul on raha kaasas ja kas mul on tšekiraamat kotis.
 
Sul on ökosõdalase maine. Kas hankisid oma lastele keskkonnasõbralikke mähkmeid?
Ma püüan seada endale saavutatavaid eesmärke. Ja kui ma need saavutan, leian uued eesmärgid, mida saavutada. Kui sündis Henry, ei tahtnud ma, et mul oleks kõik kolm last mähkmetes. Õpetasime Hazeli ja Phinnaeusi potil käima ja neil läks hästi. Henry jaoks leidsime mähkmed, mida saab tualetist alla lasta. Neid peab natuke väiksemaks lõikama, aga see toimib. See andis hea enesetunde. Mida vähem rämpsu, seda parem. Loomulikult ei ole minu majapidamine täiesti jäätmevaba. See on ainult väike samm. Kui me kõik selliseid väikeseid samme astuksime, oleks sel tohutu mõju.
 
Milliseid elu õppetunde kavatsed sa oma lastele edasi anda?
Kaastunne. See on parim, mida neile õpetada. Lastega on ju nii, et nad ei kuula kunagi, mida sa räägid, aga nad jälgivad, mida sa teed.
 
Kas oled tööalaselt hoo maha võtnud?
Oh jumal, muidugi, ma ei olnud niikuinii mingi filmivabrik. Ma lihtsalt pole kunagi olnud see tüüp, kes muudkui läheb, läheb, läheb. Inimene peab aja maha võtma, et taastuda, elu nautida ja muid asju teha. Mina olen alati hinnanud luksust teha asju omas rütmis. Praegu on lihtsalt suurepärane, et mu päevad on täidetud teistsuguste asjadega.
 
Kas tunned, et peaksid oma ellusuhtumist veidi laiemalt levitama?
Inimestele läheb kuulsuste arvamus korda, kuid see on nii tühi hoolimine. Olen näinud näitlejaid televisioonis oma usust rääkimas ja ma tahaksin neile öelda, et nad ajavad mind haigutama. Ma ei pea iga pisiasja teadma. Inimesed ei taha seda tegelikult teada. Palju parem on, kui sa ei kuule neid hääli oma kuklas, kui sa kellegi filmi vaatad.
 
Kas 40aastaseks saamine oli kergendus, nagu sa Oprah Winfrey show’s ennustasid?
Jah, see oli suurepärane. Arvan, et tunnen kergendust, sest seda verstaposti kardetakse nii hirmsasti. Nüüd võime kõik rahulikumalt hingata. See on tehtud. Mul oli armas pidu, kõik mu lapsed ja sugulased olid kohal. Aga tegelikult ei tähenda see ju mitte midagi. Pealegi meeldib mulle vananeda. See on tõesti kergendus. Arvan, et vananedes vabaned sa teatud kontseptsioonidest.
 
Väljavõtted
Olen väga rahul, et saan kodune ema olla ja aeg-ajalt tööl käia.
 
Mina olen alati hinnanud luksust teha asju omas rütmis.
 
 
 
Fotodaive/aivebul: Juliapic, Juliapic1, Juliapic BULLS
Pimestav Aastad pole tuhmistanud Julia säravat naeratust.
 
Fotodaive/aivebul: Juldanny, Phinn, Hazel, Henry BULLS
Koduperenaine Julia elu keerleb ümber abikaasa Daniel Moderi, kaksikute Hazeli ja Phinnaeusi ja poja Henry.