Weinsteini juriidilised esindajad esitasid esmaspäeva õhtul kohtule dokumendid, milles toodi välja tema isiklikud ja tervist puudutavad probleemid, et selle abil saada kohtult sümpaatiat ja sellega väiksem karistus, kirjutab TMZ.

Alustuseks kritiseeriti ajakirjaniku Ronan Farrow 2017. aastal New Yorkerisse kirjutatud lugu, mille tõttu jäi Weinstein ilma oma tööst, abikaasa lahutas temast ja ta kaotas kõik, mis tema jaoks oluline.

Moguli juristid kirjeldasid Weinsteini langust kui sotsiaalmeedia ajastu suurimat.

Advokaadid tõid välja, et Weinsteini kriminaaltaust oli enne seda tühi, ning mõlemad ohvrid otsustasid pärast väidetavat ahistamist jätkata Weinsteiniga professionaalset suhet.

Advokaadid soovivad, et kohtunik arvestaks karistuse määramisel ka Weinsteini panust heategevusse, andes miljonid dollarid 11. septembri 2001 terrorirünnaku leevenduseks ning aitas koguda 2,5 miljardit dollarit Robin Hoodi organisatsiooni jaoks.

Juristid panid kohtunikule südamele, et karistuse määramisel ei tohiks unustada seda, kes Harvey Weinstein inimesena on, tema tausta, kannatusi ja saavutusi.

67-aastast Weinsteini ootab maksimaalselt ees 29 aasta pikkune karistus esimese astme seksuaalrünnaku ja kolmanda astme vägistamise eest. Süüdistajad tahavad, et kohtunik annaks mehele karistuse, mis peegeldaks süüteo tõsidust, kahetsuse puudumist ja peletaks teda samu tegevusi kordamast.