«Ma tahan õnnelikuks saada tehes seda, mis mulle meeldib!» põrutab superstaarisaate osaline BIRGIT ÕIGEMEEL. Brünett kaunitar lubab poolemiljonilise plaadilepingu nimel viimse noodini võidelda.

Birgiti (18) toas hotelli Tallink kaheksandal korrusel valitseb paras segadus. Viimased nädalad on olnud Kohilast pärit neiu elu kiireimad. Birgit jahib Eesti superstaari tiitlit ja praegu pole tal aega koristamisele mõelda. Oma aja võtab ka 12. klassi kaheks viimaseks eksamiks valmistumine.

Birgit tuli superstaarisaatesse päris korraliku kogemustepagasiga. Ta sai kaheksa-aastaselt lauluvõistlusel «Laulukarussell» seitsmenda koha ja neljateistkümneselt tuli kolmandaks. Birgit on laulnud «Lasteekraani» muusikastuudios ja õppinud kaks aastat Otsa kooli ettevalmistusklassis. Kuigi Birgit ütleb, et ta on täiesti tavaline noor neiu, kelle elus on palju muusikat, on tal kindel soov pista oma taskusse auhinnaks olev poolemiljoniline plaadileping ja tulevikus superstaarina särada.

Mis ajendab sind superstaariks saama, raha või kuulsusejanu?
Kindlasti mitte kuulsusejanu. Ma olen terve elu laulnud ja kuna ma tahan lauljaks saada, siis tahan end ka näidata. Superstaarisaade on üks võimalus leida tee produtsentide juurde.
Mul soovitas osaleda vanem õde. Ma läksin eelvooru koos sõbrannadega Tallinna gospelkoorist ja on juhtunud nii, et olen päris kaugele jõudnud.

Usud sa jumalat? Ma pole süvausklik, aga olen Hageri koguduse liige. Usk jumalasse annab mulle palju, kuid eelkõige usun ma iseendasse.

Sa laulad gosplit, kuid tahad saada popstaariks. Kuidas kavatsed tulevikus need kaks erinevat stiili ühendada?
Gospelmuusika on väga rütmikas ja Ameerikas on olemas ka gospelstaarid, aga kui minust saab sooloartist, jätan gospli pigem hobiks.

Kuidas oled valmis staarieluga kaasnevaks tähelepanuks?
Siiani on huvi mu vastu olnud suhteliselt väike ja ma olen sellega hakkama saanud. Usun, et suudan end tulevikus vaos hoida, nii et tegemised, mida ma teen, pole sellised, millest saab halvakõlalisi artikleid. Ma üritan oma tavalist elu edasi elada.

Lauljaid on palju ja kõigile ei jätku ruumi. Millisele ametile sa veel oled mõelnud?
Mul on väikesest peale olnud eesmärk lauljaks saada, aga ma õpin Vanalinna Hariduskolleegiumis ka näitlemist. Meil oli hiljuti lõpuetendus, Shakespeare komöödia «Kaks veroonlast», kus ma mängisin üht peaosalist Silviat. Võib-olla lähen järgmisel aastal lavaka katsetele, aga olen ka mõelnud minna välismaale laulmist õppima. Mulle ei meeldi eriti paigal püsida, seega usun, et mulle ei sobiks kontoritöö. Ma tahan õnnelikuks saada ja usun, et jään ellu, tehes seda, mida tahan.

Elad saate ajal hotellis, mistõttu oled päris pikalt kodust ära olnud. Millest puudust tunned?
Kui oli esimene finaalsaade, siis nägin üle pika aja ema. Siis tundsin, et tahaks koju vanemate juurde ja et kõik oleks samamoodi nagu enne. Nüüd olen aga ära harjunud. Meil on pidevalt palju tegemist ja mulle täitsa meeldib see elu. Me oleme käinud erinevates kohtades meelt lahutamas, näiteks ATV-ga sõitmas, bowlingut mängimas, spaas ja golfi mängimas ning pitsat söömas.

Kuidas su kallim su saates osalemisse suhtub? Ta on väga õnnelik, et siin olen, ja toetab mind igati. Meile on veidi harjumatu, et saame vähem koos olla kui tavaliselt. Me ei ela koos, ta õpib veel nagu minagi.

Millised omadused on sulle mehe juures tähtsad? Mees peab olema aus ja usaldusväärne. Ta ei tohiks olla igav. Natuke on ka tülisid vaja. Meil on olnud lahkhelisid pisikese armukadeduse tõttu. Eks me oleme selleks mõlemad põhjust andnud. Kui on tüli, siis ei tohiks seda kingitustega lahendada, tuleks ikka sõnadega hakkama saada.

Milline on kõige romantilisem kink, mis sulle on tehtud? Kõige romantilisema kingi tegi mulle mu oma poiss-sõber. Ta kinkis kümme hästi pikka punast roosi ja kauni kaelaehte. Muidugi on tore tähtpäeva puhul lilli ja kinke saada, aga kui neid ei tooda, siis pole kah midagi.

Millele sa kõhklematult raha kulutad? Mul polegi midagi sellist. Ma mõtlen alati läbi, kas ikka tasub kulutada. Ma olen kaalude tähtkujust. Kui lähen poodi, siis tulen tihtipeale tühjade kottidega tagasi, sest kaalun alati, kas tasub neid või teisi asju osta, ja šoping lõpeb nii, et ei ostagi. Nädal hiljem mõtlen, et oleks ikka võinud osta, aga siis on need asjad juba otsas.

Millised on su naiselikud nõrkused? Ma ei ütleks, et see on naiselik nõrkus, aga mulle maitsevad tohutult vürtsikad toidud. Need pole tegelikult tervisele üldse kasulikud. Kuna elan vanemate juures, siis ma eriti palju süüa ei tee. Väga hea kokk ma pole, aga noh, mu noormees on siiani rahule jäänud.

Milliseid pidusid õhtuti hotellis peate? Me ei pidutse eriti, jutustame õhtuti niisama, sest saates osalemine on eelkõige töö. Me saame omavahel hästi läbi. Tülisid pole, pigem anname üksteisele nõu.

Millega on olnud kõige raskem harjuda? Pideva valmisolekuga kusagile minna. Mu mõtted keerlevad kogu aeg laulu ümber. Nädalaga on päris raske lugu täiesti selgeks saada, aga veel raskemaks läheb, sest edaspidi peame kaks lugu nädalas ära õppima.

Milline kaotaja sa oled? Eks ma kohkun algul, kui kaotan, ja olen kurb, aga see on kõigest üks võimalus elus. Neid tuleb kindlasti veel. Saade on mulle juba natuke tuntust ja tutvusi andnud, nii et ma hakkan kindlasti laulma ka siis, kui ei võida.

Superstaari-eelvoorudes käis parajaid kloune. Mida neist arvad?
Mul on neist natuke kahju. Ma ei saanud kohati aru, miks nad seda tegid, aga võib-olla neile meeldiski niimoodi kuulsaks saada.

Kes finaali pääsevad? Ma tahaksin ise jääda, aga ei kujuta ette, kuidas rahvas hääletab. Ma arvan, et Luisa on mu suur konkurent.

Mida teed 100 000 krooniga, mis võidurahast puhtalt sulle jääb?
Kõigepealt ostan endale midagi ilusat ja siis sõidan nädalaks soojale maale puhkama. Ülejäänu jätan pangaarvele, et see kunagi oma elamisse paigutada.