“Esimest korda narkootikume proovides valisin kanepi. See juhtus mu enda kodu hoovis — tõmbasin ennast super pilve,” meenutab Bieber. “Mõistsin ruttu, et jumaldan kanepit ja soov seda vahetpidemata suitsetada haaras mind täielikult endasse,” kirjeldab ta, kuidas lihtsast vaba aja veetmise viisist kujunes igapäevaelu mõjutama hakanud probleem.

“Minu enesetunne hakkas otseselt selles sõltuma ning kuigi mõistsin, et pean lõpetama, ei suutnud ma seda teha. Ja et poleks mingit vääritimõistmist — ma ei leia, et kanepi suitsetamine üldiselt on halb. See lihtsalt oli minu jaoks liialt sõltuvust tekitav.”

Juba õige varsti pärast kanepiga alustamist liikus Bieber enda sõnul ka teiste droogide peale ja tunnistab, et kasutas lõpuks juba kõike, mis kätte juhtus — alates MDMAst ja seentest, lõpetades köhasiirupiga. Kes lõpuks laulja "mustast august" välja tõi, oligi tema nüüdne abikaasa Hailey.

“Tundsin, et olin jõudnud punkti, mil tekkis tõsine veendumus, et suren kohe ära. Mu turvameeskond käis igal ööl mu pulssi kontrollimas. Olen nüüd narkootikumidest loobunud ja võtan selle asemel antidepressante — need aitavad mul hommikul voodist püsti saada.”