Nüüd on Duffy viimaks avalikustanud, mis täpsemalt toimus ja kuidas ta põhjatust august viimaks välja tuli, vahendab Mirror.

Hiljutises postituses meenutas laulja, et kõik sai alguse tema sünnipäeval, kui staarile keset pidu mingeid aineid sisse joodeti. "Mind uimastati restoranis, millele järgnes neli nädalat narkootikume," meenutas Duffy ja tõi välja, et viimaks viis kurjategija ta suisa välismaale.

"Ma ei mäleta lennukile minemist ja tulin uuesti teadvusele mingi sõiduki tagaistmel. Mind viidi hotelli ja kurjategija vägistas mu. Mäletan seda piina, kui proovisin peale vahejuhtumit teadvusel püsida. Pidin temaga veetma veel ühe päeva. Ta ei vaadanud mind ja liikuma pidin alati temast tagapool, olin peaaegu teadvusel ja tagasihoidlik. Oli täielikult tema käsutada."

Laulja tunnistas, et oli esmalt liialt hirmunud, et ära joosta, mistõttu nõustus vägistajaga UK-sse tagasi lendama. Põgeneda julges Duffy alles siis, kui vägistaja staari juba mõnda aega kodus kinni oli hoidnud ja viimaks isegi tapmisega ähvardama hakkas.

Mõistagi valmistas selline läbielamine noorele naisele kohutavaid piinu, millega toime tulemine tundus kohati suisa võimatu. "Ma ei kohtunud kellegagi kohati nädalaid ja nädalaid ja nädalaid ning olin pidevalt üksi. Võtsin oma ööriided seljast, põletasin ära ja nii uuesti. Mu juuksed läksid nii sassi, sest ma ei kamminud neid, et pidin need täielikult maha lõikama."

Viimaks sai Duffy abi psühholoogilt, kes oli esimene inimene, kellele laulja toimunust mitu kuud hiljem rääkis. "Mul pole aimugi, kuidas mul nii vedas, et ta kõik need aastad tagasi leidsin. Ta ilusad sinised silmad, roosa diivan, suur raamatukogu, võrratu aju ja oskused. Ilma temata ei oleks ma toime tulnud. Olin suure enesetapu riskiga. Ta õppis mind tundma ja juhtis edasi väga hellalt."