Ameerika Ühendriikide massirahutustest tingituna tegi Evert Poom oma Instagrami lugudesse mitu rassismi teemal.

Üheks selliseks probleemiks on Eesti ühiskonnas blackface ehk grimmi abil oma naha mustaks võõpamine, et imiteerida mustanahalist. Seda on tehtud ka saates "Su nägu kõlab tuttavalt". Evert tõi välja, et seda tehakse ja keegi siinses ühiskonnas selles probleemi ei näe, on problemaatiline.

Oma mõtte illustreerimiseks jagas Evert Poom Instagramis ka Tallinna 32. keskkooli kahe aastat tagust video playbox'ilt, kus koolilapsed on end mustanahaliseks võõbanud ja teevad järgi Childish Gambino lugu "This Is America".

"Lõpetuseks tahan ma tahan olla nii selge kui võimalik. Ma ei ole kutsunud kedagi rassistiks. See ei olnud absoluutselt see, mida ma proovisin öelda. Ma olen 1000% kindel, et need noored ei mõelnud oma esitusega absoluutselt midagi halba. Ma ei ründa seda klassi, kooli ega kedagi," kirjutas Evert, aga tõi välja väga olulise koha.

"Kommenteerisin vaid, milline on Eesti ühiskond. Mitte ükski inimene seal klassis ei mõelnud "hmm see ei ole päris õige. Ükski õpetaja mitte. Terve Eesti mitte," lisas Evert.

Foto: Instagram

Evert Poom tõi lõpus välja, et ta ei tahtnud alguses midagi öelda, aga ta tegi seda, kuna paljud noored tema ümber sõnavad, et USAs toimuv ei puuduta neid.

Blackface on blackface igas riigis ning sellel on rassistlik konnotatsioon.