Kaalunumber on Ilvesele ka varem muret valmistanud ning enne Eveliniga kohtumist tundus tulevik üsna tume — hiiglaslik vats punnitas üle püksivärvli ning pintsakunööbid ei mahtunud kinnigi. Veel 2006.aastal olid mõlemad ümmargused kui värskelt küpsetatud kuklid ning tervislikkuse märke hakkas esipaar ilmutama alles 2007.aasta hakul, mil Evelin end esimesena käsile võttis ning ka abikaasale silmnähtavalt tervislikumaid toite valmistama asus.

2009, 2010 ja 2011 olid rõõmuaastad — Toomas Hendrik ja Evelin kepsutasid mõlemad ringi tervete ja saledatena nagu noored sälud, palgeid kaunistamas päevitunud jume ja kehal hästi istuvad rõivad. 2012.aastal hakkas aga Evelinil asi taas käest minema ja kuigi Toomas pidas vapralt vastu, ilmus 2015.aastal aeglaselt, kuid järjekindlalt tagasi ka tema lõualott ja väike vatsake. Siis sai ühtlasi läbi ka abielu Eveliniga, käevangu ilmus Ieva ning eraelulised sündmused võtsid tormilised pöörded.

Kuna psühholoogid on suisa teadustöödega tõestatud, et lapseootel naise kõrval elab kaalutõusu läbi ka tulevane isa, siis pole Ilvese ümarama välimuse juures midagi imestada. Kuid võib-olla on asi hoopis selles, et kui Evelin läks, võttis ta kaasa oma tervislikud salatid ning Ieval pole lihtsalt selliseid toitumisalaseid teadmisi ega ka soovi samamoodi jooksmas ja rulluisutamas käia ja Eesti rahva tervise pärast südant valutada. Ühtlasi tasub arvesse võtta, et lätlaste toidulaud on tunduvalt rammusam — kuna meie rannajoon on pikem, armastab eestlane väga kala, musta leiba ja piimatooteid, lätlased on aga endiselt nisu, kartuli ja sealiha usku.

Vaata pilte Toomas Hendrik Ilvesest läbi aastate oma erinevate abikaasadega: