Kaustik, mis on 58 lehekülge pikk, algab väljalõigetega vanadest ajalehtedest, millel kajastatakse 50ndatel aset leidnud kohtulahingut seoses ajakirja tsensuuriga, vahendab Fox News.

Selgub, et kuni varaste 60ndateni oli Hefner FBI terase jälgimise all. Väljaandjat intervjueeriti mitmeid kordi ajakirjas ilmunud sisu pärast, mida asutus nimetas "nilbeks".

Hefner selgitas, et Playboy on kui Esquire, kus ta varem töötas, ainult laiema lugejaskonnga. Süüdistustega, mille kohaselt ajakiri avaldab ebasündsat sisu, Hefner üldse ei nõustunud.

1958. aastal tegi toonane FBI direktor J. Edgar Hoover ettepaneku, et Hefner ning tema fotograaf jälgimise all võetakse. Sooviti kindlaks teha, et nad pornograafilisi pilte üle riigi ei levitaks ja sellega seaduseid ei rikuks. Kummagi mehe tegevuses midagi ebaseaduslikku ei leitud.

1963. aastal arreteeriti legendaarne naistemees juunis ilmunud numbri tõttu, kus avaldati näitlejanna Jayne Mansfieldist "nilbeid ja kutsuvaid" pilte. Hefner vabanes süüdistusest, kui kohus ei suutnud otsuses üksmeelele jõuda.

Järgmised dokumendid avalikustatud kaustikus on 2001. aastast, mil häkker saatsid Hefneri isiklikult meililt klientidele laiali ligi 15 000 kirja.

Hefner suri 2017. aastal 91-aastasena.