Elu on õiglane. Au laulda-mängida Vanemuise «Kabaree» esietendusel võitis Tanja Mihhailova (29). Aga Gerli Padaril (32) on see-eest värskelt sõrmes kihlasõrmus… 

Laupäeval jõudis Vanemuises lavale üks kõigi aegade sisukamaid muusikale – «Kabaree». Tänavu juba 40 (!) aastat tagasi jõudis see ekraanile filmiversioonis Liza Minnelliga peaosas. Ja sel suvel sai juba sellestki üheksa aastat, kui rootsi lavastaja Georg Malvius «Kabaree».Eestis lavale tõi. Siis säras peaosas nooruke Gerli Padar. Tanja Mihhailova säras aga seal kabaree-girl’i särtsu täis kõrvalosas. Hiljem oli kuulda, et juba toona kaaluti, kas mitte proovida Sally Bowles’i osas dublandina ka Tanjat. «Oi jumal, ma olin siis Tallinnasse tulnud, alles õppisin eesti keelt,» naerab Tanja. «Olin õnnelik tagareas, et mind üldse sellesse mängu võeti!»
Nüüd hoidis saksa külalislavastaja Gerlit ja Tanjat sõna otseses mõttes viimase hetkeni konkurentsis pingutamas. See, kummale langeb au mängida esimesena, selgus tõesti viimasel minutil – kaks õhtut enne esietendust.
Kummalisel kombel on Gerli ja Tanja isiklik elu kulgenud paralleelvärssides. Päriselus on mõlema naise kõrval saatest «Tantsud tähtedega» popid poisid: Tanja sai Mikk Saare ja Gerli Martin Parmase. Rõõmusõnum, et esietenduse saab tema, saabus Tanjale just Miku sünnipäeva õhtul. Koos nad sel päeval olla ei saanudki. Aga Mikk juba mõistab ja oskab hinnata, et tema naine on diivana nõutud.
Samal päeval jõudis Kroonikasse teave, et Gerli Padari sõrmes särab kihlasõrmus. «Mis…?» itsitab Gerli. Ja möönab: «On õige. Aga uudist siin pole. See on mul juba enne jaanipäeva.»