"Tõnu elas Üllega juba lahus," rääkis Kadri Hinrikus kolleegidele, kui tema suhe dirigent Tõnu Kaljustega ilmsiks tuli. Kadri peab talle omistatud abielulõhkuja tiitlit ebaõiglaseks.

 

Uudistesaate «Aktuaalne kaamera» ankur Kadri (40) on siiani vaikset elu elanud. Tuttavad iseloomustavad teda kui endassetõmbunud naist, kes jagab oma rõõme ja muresid vaid paari lähema sõbraga. Kui Kadri ja Tõnu (57) armulugu avalikuks tuli, oli see suur üllatus paljudele.

Tõnuga veel koos ei ela

Kadri tembeldati perelõhkujaks. See tegi talle haiget, sest tegelikult elasid Ülle ja Tõnu Kaljuste juba lahus — 30 aastat koos olnud paar pole lihtsalt oma abielu ametlikult lahutanud.

Kadri ei ela Tõnuga ühe katuse all, neil kummalgi on enda kodu. Kadri kolleegide sõnul pole ta neile oma elumuutusest kuigi palju rääkinud. Telemajas olevat tunda pinget — kõrvalseisjatele paistab Kadri olevat üsna rõhutud seisus.

{poolik}

«Meiega ta seda asja ei aruta, tal on oma kaks-kolm sõpra, kes asjast ilmselt lähemalt teavad. Laiemale ringile arutlemiseks see teema ei kuulu,» ütleb üks anonüümseks jääda sooviv telemaja töötaja.

Kadri jääb ka Kroonikaga rääkides napisõnaliseks: «Ma ei soovi oma isiklikust elust midagi rääkida. Aga... ma arvan, et paljudel inimestel on kriitiliselt kõrgesti välja arenenud omandiinstinkt. Armastatakse väga enda omaks pidada küll maad, küll metsa, maja, raha, last, naist või meest. Ma arvan, et ühtegi inimest ei saa päriselt omada. Me ei saa kellegi kohta öelda: ta kuulub mulle. Inimese sees on tema vaba valik, vaba tahe, südametunnistus, omad igatsused ja valud.»

Mees olgu perepea!

Kadri kasvas üles koos kolm aastat vanema venna Indrekuga, kellega koos sai ta mängida rohkem poiste kui tüdrukute mänge. Kadri unistas lapsepõlves baleriiniks saamisest. Ta on öelnud, et selle ameti juures paelusid teda ilusad kleidikesed ja õrn naiselikkus.

Kadri väliselt tugeva daami fassaadi taga peitub habras naisterahvas, kes on elanud deviisi järgi: elus võin igasuguseid asju planeerida, aga kui elu tahab mingisuguse nükke vahele teha, siis ta teeb ka, ja kogu planeerimine on õhku lennanud.

Kadri on pärit kokkuhoidvast perest. Tema jaoks on tähtis, et mees oleks perepea.

«Minu meelest ongi meeste asi olla tark ja õpetatud ja otsustada ja juhtida. Naiste asi on lihtsalt ennast võimalikult mugavalt tunda selles meeste juhitud maailmas,» on Kadri öelnud.

Kadri eelmine armastatu oli filmimees Ilmar Raag.

Õppis näitejuhiks

Kadri läks pärast keskkooli pedasse näitejuhtimist õppima. Teine valik onuks ajakirjandusõpingud Tartus, kuid tol hetkel tahtis saatus, et ta jõuaks oma elukutseni väikese ringiga.

Pedas moodustati kursusekaaslastega teatritrupp G-garaaž, millega käidi esinemas koolides ja huvikeskustes.

Ühel hetkel sai aga Kadril mõõt täis. Vabakutselise teatritegija amet ei tundunud enam ahvatlev ega stabiilne, mistõttu ta otsustas leida uusi väljakutseid. Just samal ajal otsis Kuku raadio uudistetoimetajat ja Kadri otsustas proovida. Läks õnneks. Töö Kuku raadio proffide kõrval on Kadri sõnul olnud tema teine ülikool, mis andis kamaluga teadmisi ja praktikat ajakirjanduse vallas. Sealt edasi tuli tööots telejaamas TV1 ja
uudisteankru kohad esmalt «Terevisioonis» ja seejärel «Aktuaalses kaameras». Selle kõige kõrvalt on Kadri teinud ka enda jaoks meelepäraseid teleprojekte — juhtinud näiteks «Osooni» ja «Tähelaeva».

Armastab matkamist
ja loomi

Aastaid tagasi võttis Kadri ette üheteistkümnepäevase jalgsimatka mööda Eestimaad ja see meeldis talle meeletult. Meeldisid metsad, põllud, mahajäetud talud ja loodus. Sealtpeale on Kadri olnud suuremat sorti loodusesõber. Tal on nõrkus loomade, eriti hobuste vastu.

Kadri on paar aastat ratsutamas käinud, see meeldib talle hirmsasti.

«Hobusega tegelemise ajal on kindel, et sa ei mõtle oma muredele. Ta haarab täiega. Üldse olen ma niisugune loomainimene. Laste peale mul sellist ninnunännu refleksi ei teki. Ma heldin pigem kutsika või talle peale ja jumal hoidku, kui varssa näidatakse!» on Kadri rääkinud.