«Härdaks ma ei muutunud, pigem olin eufooriline,» õhkab ülemöödunud kolmapäeval abiellunud Riigikogu liige KADRI MUST registreerimist meenutades. Nüüd kannab Kadri ajakirjanikust abikaasa PRIIT SIMSONi perekonnanime.

 

Kadri (31) ja Priit Simson (30) vandusid teineteisele truudust Tartu õnnepalees, pulmapidu 120 külalisega peeti maha Sangaste lossis. Registreerimisel musitseeris tšellistide grupp C-Jam, lossisaalis keerutati jalga ansambli Lehmakommipoisid järgi. Peoõhtut vedas Artur Raidmets. Teiste külaliste seas nautisid pidu ka Kadri parteikaaslased, Keskerakonna liider Edgar Savisaar ning Ain Seppik ja Jüri Ratas.
«Ma ei tea, kas on teine tunne olla abielus, aga teine tunne teist nime kanda on küll,» teatab värske proua Simson rõõmsalt. «See oleks ka imelik, kui ma üleöö sellest lahti saaks, aga ma harjun.» Võtta abielludes mehe nimi oli Kadri kindel soov: «Mis on üldse abiellumise mõte — et minust ja temast saab meie ja «meil» peab olema ühisnimetaja.»
Kadri ja Priit kohtusid Tartu Ülikoolis 1995. aasta sügisel, kui mõlemad asusid ajalugu tudeerima. «Meie koosolemist on keeruline arvutada, sest oleme mõlemad olnud pikalt välismaal ja neid aukusid kokku arvutada on raske. See, et teine on ära oodatud, on hea märk, sest ootaja positsioonis olemine on ikka keerulisem kui äraolija positsioonis.»
Kadri pruutkleidi autoriks oli moekunstnik Riina Põldroos, pruudi kullast raamistuses mäekristallidest ehted olid Kaie Partsi looming. Kadri ja Priidu sõrmused on samuti tellimustöö, need Kadri sõnul tavapärasest veidi robustsemad sõrmused ehk mitte nii lihvitud ja limpsitud kui poe omad, valmistas neile üks ühine tuttav.
Kõige erilisem ja väärtuslikum pulmakink Kadri jaoks on pulmareis Vietnami, kuhu paar suundub juulis, kui Riigikogu lõpetab oma töö.