Jäppinen tunnistas intervjuus, et kui ta töölt lahkus, ei saanud ta veel aru, et tema hädade põhjuseks on depressioon. "Mul oli olnud juba kaks läbipõlemist, 2007. ja 2009. aastal, 2010. aastal juhtus selline asi, et kui ma hakkasin hommikul tööle minema, soeng peas ja meik tehtud, kukkusin ma lihtsalt kokku," kirjeldas naine.

"Haiglas mõtlesin ja vaatasin valget lage ning mõistsin, et mul on vaja ühte lehte valget paberit, et kirjutada lahkumisavaldus, sest ma lihtsalt enam ei jaksa," sõnas Jäppinen.

Depressioonisoleku tipp saabus mõned kuud pärast töölt ära tulemist: "Sind ei huvita mitte miski, sa ei taha midagi teha, kedagi näha, midagi kuulda. Sa võid päevade kaupa voodis olla, tahtes magada, aga tegelikult sa ei maga," kirjeldas Jäppinen oma meeleseisundit. "Mulle endale oli kõige hämmastavam see, et ma ei saanud aru, mis minuga toimub," lisas ta.

Kaia Jäppinen rääkis, et ta muutus füüsiliselt väga nõrgaks ja tal kadus ära ka söögiisu: "Ma ei söönud praktiliselt kuu aega, kaotasin kehakaalust kümme protsenti. Ma ei seisnud enam jalgadel. Kaalusin 42 kilo. Õppisin pärast uuesti kõndima, aga see oli väga ränk."

Arsti ei tasu häbeneda ning abi tuleb kindlasti otsida. "Need inimesed, kellel on meeleolu kõikumisi võiksid teadvustada, et selliseks kohaks on psühhiaatriahaigla vastuvõtuosakond. Ei ole midagi häbeneda. Seal on kaks osakonda, kus on depressiooniga inimesed," soovitas Kaia Jäppinen inimestel julgelt arsti poole pöörduda.

Kaia Jäppineni võitlusest raske haigusega on varem kirjutanud Eesti Ekspress:
"Raudse leedi" läbipõlemine. Kaia Jäppineni ränk võitlus depressiooniga