"Kui laval arutati maleseise, siis kaitseväelaste telefonide ekraanidel kolkisid jõmmid uksteist rusikatega näkku. Mängustrateegia arenes, kaitsevõime paranes. Lõunapausi ajal olid ajateenijad püsti kui üks mees," kirjutas Ülo Jalaka.

Igaüks võib ette kujutada, kui häiriv võib näiteljate jaoks olla ülevalgustatud teatrisaal ja näoga vastu telefoniekraani surutud pealtvaatajad. Publik võttis ühendust nii Eesti Draamateatri kui ka Kaitseväe peastaabiga, et uurida, kas sahinad vastavad tõele ja kuidas see näitlejate tööd õigupoolest mõjutas.

Kaitseväe peastaabi kapten Arvo Jõesalu noorte teatrietiketi eest vastutust ei võta: "Ajateenistuses on täiskasvanud noored ja kaitsevägi eeldab, et nad oskavad erinevates situatsioonides ka vastavalt käituda. Ajateenija ei erine kuidagi teistest sama vanadest noortest ja teatrietikett on eelkõige koduse kasvatuse küsimus."

Draamateatri kommunikatsioonijuhi Tanel Tomsoni sõnul ei peaks aga Ekspressi sahinaid päris puhta kullana võtma ja nutisõltlased näitlejaid ei häirinud. "Kindlasti oli kutsealuste hulgas etenduse ajal telefonikasutajaid ja küllap ka veidi rohkem kui publiku hulgas keskmiselt, kuid etendust nad kuidagimoodi ei seganud ning näitlejate kinnitusel oli selle õhtu publik üsna hästi etendusega kaasas. Eesti Draamateatril on välja kujunenud hea koostöö eri väeosadega, kus kutsealused aega teenivad ning me jätkame seda kindlasti ka tulevikus," rääkis Tomson.