Suure teatrimeistri Kalju Komissarovi ja «Õnne 13» esinäitleja Luule Komissarovi 33 aastat kestnud abielu purunes, kui naine sai teada mehe abieluvälisest lapsest. Nüüd valmistub Kalju endast paarkümmend aastat noorema Eve Pukiga taas isaks saama.

Luule (66) ja Kalju (63) olid sarmikas paar. Kuid iga asi saab ükskord otsa ja nii lõppes ka nende kolm aastakümmet kestnud abielu. Viljandis räägiti, et Kalju olevat ikka aeg-ajalt küla peal naistes käinud, kuid see Luulet eriti ei kõigutanud. Naise kannatus katkes kaks aastat tagasi, kui ta sai teada, et Kaljul on Ugala dekoraatori Evega lasteaiaealine tütar.
Koduukse lõi enda järel kinni Kalju. Ta pakkis kohvrid ning kolis nende Viljandis Paala järve
ääres asuvast pesakesest välja. Vanameister hakkas Evega kokku elama. Kalju ja Eve tütar Liisa-Maria käib esimeses klassis, ning kuuldavasti saab neiu juba sel kuul endale väikese õe või venna. Tulevane ilmakodanik on Kaljule neljas laps.
Kaljul on lastekasvatamises kõva praktika seljataga. Tal on abielust Luulega tütar Kaja ja poeg Johannes, kes on vanemad kahekordseteks vanavanemateks teinud.
Kaja läks karjäärivalikul isa jälgedes ja teenib leiba lavastajana. Johannes töötab Tallinnas politseinikuna. Küllap on Kaljul, kes kehastab seriaalis «Kelgukoerad» politseikomissari, pojalt rolli tarbeks nii mõndagi õppida. Johannesel on kaks last. Suurem, 12aastane Eva-Maria on oma tädist Liisa-Mariast peaaegu poole vanem.
#end#
Noor naine paneb vere käima
Kaljule pole kunagi meeldinud enda eraelust rääkida, kuid üht-teist on ta siiski pajatanud. Luulest lahkumineku järel ei ole Komissarov aga oma pere kohta sõnakestki poetanud.
Kroonika õnnesoove peatse isaks saamise puhul Kalju veel vastu võtma ei kipu, ta ei soovi ka varsti ilmavalgust nägeva maimukese teemal vestelda.
Eve reageerib küsimusele, kas teda võib juba emaks saamise puhul õnnitleda, ehmunud hüüatusega: «Oi-oi-oi, ei-ei ei!»
Naistepäeval 63. sünnipäeva tähistanud Komissarov pole ainuke Eesti näitleja, kes nii kõrges eas väikelapse isa rõõme maitseb. Üks armastatumaid lava- ja filmitähti Tõnu Kark sai kaks aastat tagasi, paar nädalat enne oma 60 aasta juubelit samuti neljanda lapse. Lavastaja Andres Dvinjaninovi isa oli aga poja sündides 64aastane.
Kindlasti on abiks seegi, et Kalju väljavalitu Eve on temast pea kakskümmend aastat noorem. Öeldakse ju, et noor naine paneb vanal mehel vere kiiremini käima.
Kalju on maksimalist
Kalju ja Eve töötavad Ugala teatris ning räägitakse, et sealt nende suhe alguse saigi. Töö juures algas aastaid tagasi ka Kalju ja Luule armulugu. 1970. aastal kutsus Kalju endast kaks kursust eespool õppiva Luule mängufilmi «Kihnu Jõnn» legen-daarse kapteni naist Manni mängima. Filmivõtted toimusid romantilise Musta mere ääres ja sealse tähistaeva all lõid režissööri ja näitlejanna vahel tunded lõkkele. Neli aastat hiljem sõudsid noored abieluranda. Luulele oli see kolmas ja Kaljule teine abielu. Registreerimas käisid nad vaikselt ja salaja.
Luule on Kalju kohta vaid häid sõnu lausunud. Mees olevat täielik maksimalist. Ta nõuab perfektsust kõiges - remondist kuni lavastusteni. Lõpptulemus peab olema laitmatu. Luule hoidis kodu korras ja tegi otsuseid, kuid Kalju oli see, kes ütles, kas otsus on mõttekas või mitte.
Luule rääkis veel 32. abieluaastal, et ega nemad vist küll kunagi lahku ei lähe - nii kaua ju koos juba oldud, et milleks. Aasta hiljem tabas Komissarovite abielu kriis, millest välja ei tuldud.