Maailm igatseb Rick Moranist. Nüüd, pärast kahte aastakümmet suurelt ekraanilt eemal, tuleb näitleja tagasi, kirjutas Vanity Fair. Ta naaseb ühes oma legendaarseimas rollis Wayne Szalinskina 1989. aasta filmist ''Kallis, ma kahandasin jõmpsikad“. Uues Disney filmis, mis kannab nime ''Shrunk“, mängib peaosa Josh Gad, kes on filmis Moranise tegelaskuju poeg. Suure tõenäosusega peaks filmi lavastama originaalfilmi režissöör Joe Johnston.

Kui Deadline avaldas, et Moranis naaseb näitlemise juurde, ohkasid fännid üle maailma üheskoos. Moranise vastu tuntavat kiindumist pole võimalik sõnadesse panna. Filmifännide jaoks on see justkui taaskohtumine vana sõbraga. Filmile lähedalt seotud allikad teavad rääkida, et Moranise naasmine oli Josh Gadi isiklikuks sooviks. Pärast pikaaegseid läbirääkimisi andis Moranis viimaks oma nõusoleku.

Nohiklik, kuid palavalt armastatud komöödianäitleja, kes on teinud kaasa sellistes filmides nagu ''Little Shop of Horrors“, ''Spaceballs“ ja ''Ghostbusters“, loobus näitlemisest üheksakümnendate aastate teises pooles. Kuni tänaseni pani ta vastu erinevatele tööpakkumistele. Ainuke töö viimastel aastatel on olnud oma hääle andmine multifilmitegelastele. Üheks selleks Põder 2003. aasta Disney filmis ''Brother Bear“. Sellele lisaks avaldas Moranis 2006. aastal ka naljakate kantrilaulude albumi.

Praegu 66-aastasest Moranisest sai kaheksakümnendate komöödiastaaride J.D. Salinger ehk keegi, kes tahtis, et ta üksi jäetakse. Tema otsus näitlemisest loobuda tuli mõned aastat pärast seda, kui tema abikaasa, meigikunstnik Ann Belsky, suri 1991. aastal vaid 35-aastasena vähki. Moranisel oli kaks väikest last kasvatada ning siis ta otsustaski oma tähelepanu suunata neile ja mitte oma karjäärile.

Promodes oma komöödialaulude albumit ''The Agoraphobic Cowboy“ ütles Moranis 2005. aastal USA Todayle: ''Ma loobusin filmide tegemisest 96. või 97. aastal. Ma olen üksikvanem ja ma leidsin, et laste kasvatamine on töö kõrvalt reisimise juures väga raske. Seega tegin ma väikese pausi. Ja väikesest pausist sai pikem paus ning ühel hetkel ma taipasin, et ma ei igatsegi seda.“

Isegi toona ütles ta, et loobus enamusest talle saadetud tööpakkumistest. ''Viimastel aastatel on mulle pakutud mitmeid filmirolle ja ma olen neile ei öelnud,“ ütles Moranis 15 aastat tagasi. ''Ma ei tea, kas ma naasen selle juurde või mitte.“

Kuigi lapsed on nüüd suured, jätkus tema vastumeelsus ekraanile naasmise osas lähiajani, olles ainuke osatäitja algsest „Tondipüüdjate“ filmist, kes keeldus uusversioonis „Ghostbusters: Afterlife“ kaasa tegemast.

Aga iga eitusega astus ta sammu nõusolekule lähemale. Filmiga ''Shrunk“ läks see õnneks ja Rick Moranis on tagasi.