Creston Valley Advance nimelise väljaande endise ajakirjaniku Rose Knighti sõnul olevat Trudeau 2000.aastal British Columbia muusikafestivalil teda tagumikust krabanud. Eelmisel reedel tehtud üsnagi napisõnalisest avaldusest selgub, et naine teavitas intsidendist ka oma tollast tööandjat, mille tulemusel ilmus väljaandes väike nupuke, mis väitis, et Trudeau olevat oma ohvri ees vabandanud ja kinnitanud, et poleks sellisel moel käitunud, kui oleks teadnud, et tegu on ajakirjanikuga. Midagi rohkemat paraku ei selgunud ei siis ega ka nüüd.

Rose Knight töötas Creston Valley Advance toimetuses üsna lühikest aega, 1999.aastast 2001.aastani ning kinnitab, et pole ei enne ega pärast intsidenti mehega mingis kontaktis olnud, isegi pärast seda mitte, kui too peaministriks sai. Soovides oma perekonda kaitsta, on naine ka kõigist edasistest kommentaaridest kategooriliselt keeldunud.

Peaminister ise on olnud oma vastustes üsna lakooniline, sõnades vaid, et ei mäleta sellest päevast midagi negatiivset, vahendab Vice. Vaibumatute küsimuste laviini tõttu soostus ta siiski hiljuti teemal veidi pikemalt kõnelema, tunnistades, et võtab kõigi oma tegude eest vastutuse. "Pean kindlasti aga rõhutama ka seda, et tol momendil ei tundnud ma, et oleksin käitunud ebasündsalt. See on karm õppetund kõigile — mehed ja naised võivad täpselt samu olukordi väga erineval moel tõlgendada. Väga tihti esineb eriti professionaalses kontekstis juhtumeid, kus ka meestele tundub, et naised käituvad sobimatult.”