Dylani lakoonilisus ei tule fännide jaoks just ootamatult — nad on pidanud tihti istuma kontsertidel, kus staar ignoreenib nende kohalolekut täielikult — ent meest auväärse tiitliga pärjanud Nobeli komiteed selline käitumine ei rahulda, kirjutab Telegraph.

Per Wästbergi sõnul oli Dylani emotsioonitus prognoositav, kuid sellest hoolimata on see lugupidamatu. “Võib öelda, et see on ebaviisakas ja ennast täis. Ta on see, kes ta on,” rääkis Wästberg Rootsi väljaandele Dagens Nyheter. “Oleme teadlikud sellest, et ta võib olla keeruline ja talle ei meeldi ülesastumised, kus ta seisab üksi laval.”

Akadeemia loodab jätkuvalt saavutada kontakti 75-aastase artistiga, kes nimetati Nobeli kirjanduspreemia laureaadiks “uute poeetiliste väljendusviiside loomise eest Ameerika laulutraditsioonis”.

Bob Dylan kuulutati preemia võitjaks 13. oktoobril, kuid Nobeli komitee pole muusikuga senini ühendust saanud. Auhind mainiti ära Dylani ametlikel Twitteri ja Facebooki kontodel, ent tänaseks on aga tiitel “Nobeli kirjanduspreemia laureaat” staari kodulehelt taas kadunud.

Traditsiooni kohaselt kutsutakse kõik Nobeli preemia võitjad 10. detsembril Stockholmis toimuvale banketile, kus antakse üle Nobeli medal, diplom ja Rootsi kuninga poolt allkirjastatud sertifikaat. Nobeli komitee ei tea, kas Dylan tseremooniat väisab, sest väidetavalt eirab mees nende kirju ja telefonikõnesid.

Härra Wästberg nimetas Bob Dylani käitumist Nobeli komitee suhtes küll “enneolematuks”, ent 1964. aastal tunnustati prantsuse kirjanikku ja filosoofi Jean-Paul Sartre'i sama preemiaga, millest Sartre protestiks süsteemi vastu sootuks loobus.