Rahvaliitlasi jälitab loomakaitsjate needus! Erakonna esimees Karel Rüütli (30) küll pääses pärast jahil varitsustornist kukkumist halvatusest, nagu see juhtus rahvaliitlase Mario Sootnaga, kuid peab veetma kipsis jalaga poolteist kuud kodusel ravil.

Ülemöödunud neljapäeval otsustas Rüütli sõprade ja mõne sugulasega jahilaskealal talgud pidada, korrastada Harjumaa metsas loomade toidusalvesid - ja pärast veidi jahtigi pidada. Karel ronis varitsustorni, ent sealt alla tulles purunesid trepiastmed ning mees prantsatas kolme meetri kõrguselt murukamarale. Kareli vasak jalg oli välja väänatud. Ta helistas viivitamatult jahisõpradele ja kutsuti kiirabi. «Mind viidi Mustamäe haiglasse ja tehti vajalikud pildid, kust selgus, et pean isegi opilauale minema,» seletab Rüütli. «Oeh... mul on jalas plaadid, kruvid, üle keha olen sinikaid täis, kuid tühja sest - peaasi et ellu jäin.»
Kuigi Rüütlile on ka praegune aeg poliitiliselt aktiivne, peab ta viis nädalat kodusel ravil viibima. «Tööasjad saan telefonitsi aetud, ja kui on väga pakiline probleem, saab kokkusaamisi kodus korraldada. Pealegi on mul hea naine, kes mind kõiges aitab!»
Samalaadselt, kuid oluliselt õnnetumalt kukkus nelja aasta eest Mario Sootna, kes jäi rinnust saati halvatuks. Alles järgneval aastal taastus Sootna tänu pikale trennile halvatusest ning hakkas jälle liikuma.