„Enne magamaminekut ütlen ma endale alati, et kõik on hästi. Ja sedagi, et ma olen ääretu armastus,“ lausub Karl Madis. Hoolimata sellest, kas tema elus on keegi naishing või mitte, on Karavani laulja saavutanud enda sõnul ülima – tänu elukoolile ja jumalale segamatu õnnetunde, mille kõrval muud saavutused on… lihtsalt tähtsusetud.

Karl Madis (57) on mees, kes seisab kahe jalaga maa peal, peab näiteks feminismi absurdseks, aga siis rändab oma mõttelennuga ääretust armastusest justkui sootuks teise dimensiooni.

Kohtume muusikuga Kristiines türgi kööki pakkuvas restoranis, kus omal ajal tegutses toidupood, mille järjekorras võis tihti trehvata väikest jäätisejahil Karli. Tema omaaegne lasteaed on siin kõrval, keskkool ja lapsepõlvekodu, kuhu Karl juba aastate eest tagasi kolis, kilomeetri raadiuses. Täna on tal ainuke vaba õhtu nädalas, kus ta ei pea kuskil lavale astuma.

Põnevate arengute kõrval elus valmistub Karl tähistama oma elutöö, ansambli
Karavan 35. sünnipäeva.

„Me loeme oma sünniks 1983. aasta 18. novembrit. Mis on ka Tõnis Mägi sünnikuupäev,“ muheleb Karl. „Kui Karavan sai 25, tegime kontsertidel isegi jõululugusid, aga seekord, järgmisel aastal siis, oleks ehk aeg teha juba suvetuur.“

1993. aastal hakkas lagunema Karavani algkoosseis, kus lisaks sinule musitseerisid Agu Tammeorg, Aarne Saluveer, Meelis Punder ja Jaan Karp, ja sa tõid järjest punti uusi liikmed. See tekitas lahkunud algkoosseisu meestes pahameelt. On`s kavas lõpuks arusaamatus siluda ja ka Karavani algkoosseisu mehi lavale kutsuda?

Olen neid kahel korral kutsunud ja kahel korral pole keegi tulnud. Minu jaoks on see arusaamatu, mõttetu. Aga kui nad on nii otsustanud, siis… Võib-olla on nende seas keegi, kelle sõna maksab või kes on solvunud. Lagunemine hakkas nende vahel, mina püüdsin bändi koos hoida.

Sinul tuleks siis bändi liidrina ka suurema ringi peale raha jaotada?

Tegelikult saavad kasumi ikka korraldajad, mitte muusikud. Mina pole korraldaja. Aga minu arusaam on alati, et parem kui raha jääb peresse, milleks ma ka bändi alati pidanud olen.

Jaga
Kommentaarid