"Naistel kipub olema palju ambitsiooni ja karjääritegemise tahtmist. Aga elu näitab, et karjäärinaistel ei lähe elus väga hästi. Kui naise ainus eluunistus on saada kuulsaks, rikkaks, ilusaks ja ta läheb ainult seda teed pidi, on ta igal juhul raskustes. Mees tahab, et naine hoiaks lapsi ja meest ja on valmis selle nimel mägesid liigutama. Siis paneb naine püksid oma jalga, mees peab kodus olema ja...mina pole see mees," oli laulja resoluutsel seisukohal.

"Kui naine on kogu aeg üksipäini kodus ja mees kogu aeg ära - nagu minu puhul - siis naisel tekib trots, mehel aega pole, sest vastutus on, et lapsed peavad söönuks saama ja katus peab pea kohal olema, siis need muutused hakkavad tekkima. Tihtipeale muudab ka lapse saamine elurütmi. Ema hakkab isa välja tõrjuma, teeb kõik selleks, et tuleb ära minna," põhjendas ta kaude oma eluvalikuid.

"Minu kahe poja ema ja endine abikaasa ütles, et pillimehe naine on olla igav. Tihti artistid jäävadki tänu sellele üksikuks, et raske on olla see, kes ära on," nentis ta. Pidev laeval töötamine Rootsi ja Soome vahet hakkas lõpuks ta tema abielu pihta. "Tööd tuli meeletult teha, et lastel oleks peavari ja siis maja ehitamine kuus aastat. Raha ju ei olnud ja iga vaba moment, mis oli, läksid ise tegema teise töö kõrvalt. Kui valmis sai, oli otsas kõik see, mis alguses oli," viitas ta kustunud tunnetele.

"Laste emad kipuvad tundma, et peavad kogu tähelepanu pöörama lapsele, aga siis jääb mees ilma tähelepanuta ja ühel hetkel läheb ära. Kui naised armastaksid, nagu alguses, siis seda ei juhtuks," leiab ta. 

"Jäin kõigest ilma," meenutas ta oma lahkuminekut. "Päris korduvalt mõtlesin, et mis mõte sel kõigel on. Kui sa teed ja hoolid ja ehitad ja tahad kõige paremat, siis see ei ole see, mille eest naine sind pärast hindab," sõnas ta kibedalt.

"Sain väga palju vastu, aga see polnud see, mida ootasin või mida ma tahtsin," tunnistab ta. Mida ta siis tahtis? "Hellust. Kui kõik on tehtud ja hoolitsetud, aga hellust ei ole, siis kaua vastu ei pea."

Naiste iseloom on tänapäeval võrreldes varasemaga Madise kogemusel vägagi muutunud. "Nõukogudeaegse kasvatusega naised on hoopis teised kui praegu, hoopis teised. Käes on kogu aeg ees: ära tule, ära puutu, ära tee midagi! Nad (uue aja naised - toim.) julgevad pai teha ja öelda, et oled hea isa, vaatamata sellele, et endal last pole. Tegelikult on nii, et mees elab naise armastusest ja naine iseenda armastusest. See on tõde, ükskõik kuidas ei vaata, ikka jookseb nii kokku."