Kalifonias, Los Olivoses tuhandel hektaril laiuva Neverlandi müümise põhjus on vägagi proosaline: nimelt ei kuulu Neverland mitte ainuüksi Jacksonitele, vaid omal ajal ostis rantšos 23 miljoni dollari eest osaluse miljardär Tom Barracki kinnisvarafirma. Keerulise lepingu kohaselt kasvas firma osalus vastavalt tehtud investeeringutele, mille tõttu jäme ots Jacksonil käest libises. Ka on firmal õigus vara müüki panna, mida nüüd ongi otsustatud teha.

Olukorras aga, kus Jacksonitel on kaelas kulukas kohtuasi ning Neverlandi kasumi tootmise võime ei ületa kulusid, ei ole ka mõtet osakuid välja osta, sest Jacksoni varade eest hoolitsejatel lasub vastutus tema laste tulevikku silmas pidades võimalikult mõttekaid finantsotsuseid teha.

"Me oleme väga frustreeritud ja ülimalt pettunud, et asi on nii kaugele läinud. Kahjuks kaotas Michael Neverlandi üle oma endise mänedžeri halva nõu tõttu kontrolli juba oma eluajal," sõnas Jacksoni esindaja Forbesile.

Veel mõni aeg tagasi oletati, et Neverlandist saab samasugune mälestuspaik nagu Elvis Presley Graceland, kuid paistab, et popikuninga unistustemaa läheb siiski võõrastesse kätesse...