Valner kirjutas täna oma Facebooki kontol, kuidas elu on habras ja lõpeb ootamatult. Nimelt oli surm hiilinud ligi väga vargsi ja kallis pereliige oli alles eile õhtul veel teda õnnelikult elu ja tervise juures uksel tervitanud.

"Kõik tundus korras olevat," meenutab Valner. "Lamas vaikselt ja jälgis tegemisi. Nagu välk selgest taevast läks ühtäkki hingamine raskemaks, aga ei mingit kiunumist ega kurtmist. Olgu neetud see loomade kõrge valulävi! Kõigest tunnikesega läks asi hullemaks, elujõud lausa voolas ta võimsast kehast välja. Aga ikka ei mingit hala," kirjeldab ta ja lisab juurde, et loomal oli jõudu jätkunud veel sabagi liputada, justkui öeldes: "Vana, ära minu pärast nüüd küll endale tüli tee, kõik on korras."

Kuri kahtlus ronis loomasõbrale siiski hinge ja kell üks öösel otsustas ta arstile helistada, sest pulssi peaaegu polnud ja kõik sümptomid viitasid Valneri sõnul "tuksis maksale". "Tema kõrval põlvitades tundsin jõuetust, kurbust ja viha, vedasin teda alt ja põrusin täiega!" ei anna Valner endale andeks ning arutleb, kas jäi ehk haigus märkamata ja oleks saanud midagi päästa, kui varem oleks tööpostilt naasnud.

Loomakaitsja mõtted liiguvad ka kuritahtlikkuse suunas. "Äkki viskas mõni haige värdjas jälle aeda kanget mürki?" kahtlustab ta ja lõpetab kurva jutustuse traagiliselt. "Igavikuna tunduvad pool tundi hiljem ta süda seiskub ja viimanegi lootus haihtub kui hommikune udu. Esimest ja viimast korda oma elukese jooksul ta reedab su ja jätab maha," leinab ta ning lisab, et ei suuda loomakest isegi matta.

"Täna õhtul keegi mu tuleku üle ei rõõmusta. Milleks sinna kivikarpi üldse minna? Labidas ja auk. Ei, vara veel. Las olla ikka paar päeva veel kodus, sest nii kuradima raske on tal minna lasta. Max, ole sa tänatud nende kaheksa aasta eest. Olid üks igaevesti mõnus ja kindel sõber ning üks neetult hea koer!"

Valner lisab, et juhul, kui tegu oli mürgitamisega, ei juhtu see sugugi esimest korda. Varem on ta sarnasel kombel kaotanud ka ühe dobermanni.

Heiki, Publik avaldab Sulle kaastunnet!

Kallis lugeja, kirjuta kommentaariumisse enda kurvast kogemusest lemmiklooma kaotades! Kas oled kokku puutunud mürgitamisjuhtudega?