Eesti eurolaul valitakse 24 tundi pärast Kroonika 10. sünnipäeva pidu. Sünnipäeva puhul andsime prominentidele puhkust ja hindasime laule toimetuse jõududega, nagu esimene kord, juba kuus aastat tagasi!

1. It Was You (Priit Pajusaar, Glen Pilvre / Maian Kärmas). Carola

Õed Pajusaare-viiulid, aga sedakorda rootsi laenu-flickaga. Taolist profi-keskmist lugu päästaks tõesti vaid esitaja karisma! Korralikke, aga särata lauljaid on meil endilgi… Mis silme eest ära, see meelest?

2. Open Up Your Heart (Mikk Targo). Sofia Rubina

See rubiin jääks kindlalt täistallale seisma ka kogu Euroopa pilgu all.

Kohalik «I Will Survive» oleks lauluvikerkaare alla poliitiliselt korrektne valik. Ainult et just «On küll hilja» autori oodatud comebackilt lootnuks tõesti ka hiti mõõtu meloodiat!

3. Everytime I Tell You (Reverend B). Reverend B ja Crux

Norra pastor pingutab Eesti eest ja eesti moodi: teeb silma, aga mõjub, kui kortsutaks kulmu. Kolmekäigulise «ai love-want-need juu» esitusse peaks kõvasti statoili juurde pumpama, et soojendaks, nagu seda on teinud päris Norra jostenid ja jonsid.

4. Iseendale (Eda-Ines ja Ivo Etti). Ines

Ainus lugu, mis võib Eesti Ateenas eelvoorust finaaliõhtusse edasi viia.

Ilus, eurofännidele-ajakirjanikele juba tuntud eesti tüdruk. Ja ei lähe enam «kogemusi hankima», vaid revanši võtma. Ja mis peaasi — uhkelt iseseisev eesti lugu, millele briti Coldplay on vao lahti ajanud.

5. Sweet Separation (mel, mathura). Aphro Tito

Aasta üllatus ei tea kust… Paistku teostus pealegi koolijuntsulik, aga sel kohmakavõitu uneskõndimisel on enim eripära, mida annaks pärliks lihvida. Nagu koolimoekonkursilt otse SuperNoovale. Nii rauge lugu ise kui ka esitus jätavad mulje, et Eesti eurolaval kukubki midagi lihtsalt välja, ja täitsa erootiline! 

6. Through My Window (Pearu Paulus, Ilmar Laisaar, Alar Kotkas / Jana Hallas). Sandra

Kotka-tiimi nõelasilmast väljamõõdetud täiskomplekt, eurolaulu klassikaks saanud puusapatsutusega. Sandra on kui Sahlene’i «Runaway» video järgi käima lükatud, kuid… pole sellest jäämäest armsat Bullerby last. Aga komplekt liigub võidukalt nagu mullune Rootsi «Las Vegas»…

7. Higher (Peeter Kaljuste, Elmar Liitmaa / Marta Piigli). Glow

Mullune Marf & Kets on tagasi… No kui Glow oleks juba nii kõva kaubamärk kui t.A.T.u., siis käiks kah — ja võiks viisi pidamatagi Ateenasse laiama saata. 

8. Be 1st (Ivar Must, Rebecca Kontus / James Werts). Marilin Kongo

Pildis on rohkem haaravat lamenti kui laulus. Eks Ivar Must ju mäletab: ka «Everybody» fiiling oli ägedas esituses. Edasi, Kentuki poisid!

9. Friends Will Be Friends (Martti Meumers / Rein Kahro): Noorkuu ja s'Poom

Aa-kapellatagu kuupoisid pealegi juba täismehe eest — aga mis kivinägudega lauldud, see kõhu külmaks jätab. Sõbralaul, aga džoid pole ollagi. Ainult valged jääkarud. 

10. Mr Right (Priit Pajusaar, Glen Pilvre / Maian Kärmas). Meribel Müürsepp

Pasundajad katusel. Pajusaare vabriku mullust robotitega Urbsalu numbrit arendab tänavu Meribel marylini-seeliku ja vasktorudega. Klopitud musicali vahtu: värviline ja liigub, aga kas ka liigutab?