Ameerika lauljanna Laura Branigan saavutas tuntuse kaheksakümnendatel hittidega “Gloria” ja “Self Control”. Enne soolokarjääri oli ta Leonard Coheni taustalaulja, näitlejaks õppinud naine osales ka telesarjades ja filmides.

Üheksakümnendatel lõpetas naine aktiivse karjääri, et pühenduda enda vähki põdeva abikaasa Larry Krutecki põetamisele. Pärast abikaasa surma 1996. aastal asus lauljatar enda ema hooldama, kes kannatas Alzheimeri tõve all. Selle aastatuhande alguses osales Branigan muusikalis “Love, Janis”, mis rääkis Janis Joplinist. Pärast seda kadus ta täielikult avalikkuse eest.

Branigani nimi on rohkem tähelepanu pälvinud seoses USA jäähokiliiga NHL St. Louise meeskonnaga, nimelt on hitist “Gloria” saanud viimasel aastal meeskonna tunnuslaul. Pärast meeskonna edukaid lahinguid kõlab just see lugu kõikide spordifännide huulilt, et oma lemmiku võitu tähistada.

Nii mõnelgi fännil tekkis lootus, et ehk otsustab Branigan üle aastate taas avalikkuse ette tulla, sest St. Louise meeskond võitis tänavu ihaldatud Stanley karika. Seda kusjuures esimest korda meeskonna ajaloos.

Fännid pidid aga pettuma, kui said teada, et Branigan suri juba 2004. aastal vaid 52-aastaselt. Lauljanna viis noorelt hauda ootamatu ajuaneurüsm. Ta suri enda kodus New Yorgis.

Branigani kunagine elukaaslane Tommy Bayiokos sõnas New York Daily News portaalile, et hokimeeskonna fännid pole ainukesed, kes lauljanna surmast mitte midagi ei tea. “Iga teine inimene ei tea Laura surmast mitte midagi. Isegi peale kõiki neid aastaid,” tunnistas mees.