Marlene Dietrich

Hollywoodi täht Marlene Dietrich võitis paljude südame ja on tuntud üle kogu maailma. Ta on tuntud eelkõige filmidest "Blue Angel", "Morocco" ja "Shanghai Express", aga leidub ka palju teisi häid linateoseid, milles ta mänginud on.

Ilmselt ei tea paljud, et andekas näitlejanna ja laulja oli sõjapõgenik, kes sündis Saksamaal ja põgenes Ameerika Ühendriikidesse 1930. aastal. Üheksa aastat hiljem sai Marlene'ist USA kodanik. Naine ise on kunagi öelnud nii: "Sündisin sakslasena ja jään alati sakslaseks. Ameerika võttis mu aga vastu ajal, kui mul polnud kodumaad, mis oleks selle nimetuse vääriline olnud."

1960. aastatel loobus naine näitlemisest. Marlene käis ringreisidel, kus esines šansoonidega, ja andis kontserte üle maailma. 1978. aastal tegi ta oma viimase rolli filmis "Kaunis gigolo, vaene gigolo" koos David Bowiega. Hiljem elas ta täiesti tagasitõmbunult Pariisis. Kuulsast intervjuust Maximilian Schelliga tehti 1982. aastal dokumentaalfilm "Marlene", kus on kuulda ainult näitlejanna häält.

Marlene Dietrich suri 6. mail 1992. aastal.

Mila Kunis

Armastatud näitlejanna Mila Kunis sündis nõukogude Ukrainas 1983. aastal. Mila pere kolis 1991. aastal pagulastena Ameerikasse usulistel põhjustel. Mila oli siis vaid 7-aastane.

2016. aastal andis Mila väljaandele Glamour intervjuu, milles nentis, et kurb on vaadata, kuidas hirm on Donald Trumpi valitsuse ajal süvendanud inimeste vastumeelsust pagulaste suhtes.

Ameerikasse saabumise kohta on Mila öelnud, et tuli sinna pagulasena ja maksab makse. Ta nendib, et tema tõttu riik ei kannata ja ta ei vii sealt midagi minema. Milat kurvastab, kui inimesed on pagulaste suhtes vaenulikud ja arvavad, et nad rikuvad kõik ära.

Freddie Mercury

Freddie lõpetas 16-aastaselt St. Petersi internaatkooli ning suundus tagasi enda pere juurde Sansibari. Riik vabanes Briti impeeriumi alt 1963. aasta detsembris ja kuulutas välja iseseisvuse. Kuu hiljem alanud Sansibari Revolutsiooni käigus said surma tuhanded inimesed. Poliitiline kliima riigis pani Freddie perekonna suurde ohtu, nad otsustasid Suurbritanniasse pageda.

Järgnevatel kuudel astus Freddie Isleworth Polütehnikumi kunsti erialale. Kõige varasem videosalvestis Mercuryst võeti üles mehe esimesel ülikooliaastal. Ta õppis graafilise disaini ja kunsti eriala Ealingu Kunstiülikoolis Londonis.

Inglismaal muutus tema muusikamaitse, lapsepõlves kuuldud india muusika vahetus läänes ilma tegeva rokkmuusika vastu. Tema suurteks lemmikuteks olid Elvis Presley, The Who, Jimi Hendrix, Led Zeppelin ja The Rolling Stones. Samuti oli ta suur Liza Minelli austaja, eriti meeldis Freddiele naise roll filmis "Kabaree". Minelli mõjutas väga palju Freddie lavalist liikumist.

K'Naan

Räppar K'Naan ehk Keinan Abdi Warsame oli vaid 13-aastane, kui ta põgenes Somaalia kodusõja tõttu New Yorki. Mees kogus tuntust 2010. aastal, kui Coca Cola kasutas oma kampaanias tema laulu "Wavin' Flag". Selle muusikapala tõttu sai K'Naanist räpimaailma täht. Tänu oma muusikale on ta võidelnud sõja vastu Somaalias ja toetanud pagulasprogramme.