Üks ehe pulmapidu ka – Inglismaal läks keset haljendavat juulirohelust mehele supermodell Kate Moss!

Kate Mossil (37) on poodiumil kõndimine selge nagu seebivesi, kuid altari ette kõndimise kogemuse sai ta kätte alles 1. juulil. Supermodell abiellus oma Cotswoldsi maakodu lähistel ansambli The Kills laulja Jamie Hince’iga (42). Mitu päeva kestnud pidu oli nii vägev, et küla ümbritsevaid teid pidi valvama politsei. Pulmakülalised ristisid selle lausa «Mosstocki festivaliks».

Noorpaar laulatati St. Peteri kirikus Southropis, kus pruut ja peigmees koos 14 pruutneitsi ja aupruutneitsi Kate’i endise agendi Jess Halletiga ka fotograafidele poseerisid. Pruutneitsite seas oli Kate’i kaheksa-aastane tütar Lila Grace.

Kate kandis kreemikarva kleiti ja loori, mille disainis väidetavalt tema hättasattunud moekunstnikust sõber John Galliano. Pruudi soengut seadis Sam McKnight ning meigi eest hoolitses Charlotte Tilbury. Manolo Blahnik disainis Kate’ile helesiniste sisetaldadega pulmakingad – et pruudi rõivakomplektist ei puuduks midagi sinist. Jamie helesinine ülikond oli Yves Saint Laurenti moemaja disaineri Stefano Pilati looming. Komplekti täiendasid mustad päikeseprillid.

Pärast pidulikku tseremooniat kirikus viis hõbedane Rolls Royce pruutpaari Kate’i Cotswoldsi majja, kus algas kolmepäevane pidu. Pulmapeol kandis Kate sõbranna ja pulmakülalise Stella McCartney loomingut.

Pulmakülaliste seas olid Bryan Ferry, Naomi Campbell, Sadie Frost, Kelly Osbourne, Jade Jagger, Bobby Gillespie, Vivienne Westwood, Stella ja Mary McCartney, Philip Green, Tracey Emin, Rhys Ifans, Jo Wood ja Jude Law. Kohal olid ka Kate’i isa Peter ja ema Linda koos elukaaslase Geoff Collmaniga, Jamie vanemad William ja Carole ning Kate’i tütre kirjastajast isa Jefferson Hack.  

Pulmalaua eest hoolitsesid Londoni Dorchesteri hotell, Pariisi Ritz ja Kate’i lemmikrestoran China Tang. Baari oli tellitud ohtralt viina Grey Goose, Red Bulli ja šampanjat Dom Perignon. Pulmalistele esinesid Iggy Pop, Beth Ditto, Snoop Dogg ja Carl Barat.

Kelly Osbourne oli pulmapeost vaimustuses. «See on kõige ilusam, armastavam, vaimustavam pulm, kus olen käinud,» õhkas ta Twitteris. «Maagiline on näha inimesi, kes on tõesti armunud.»

Kate ja Jamie tegid fotograafidele kingituse ka päev enne pulmi, kui nad poseerisid Southropis pubi The Swan ees enne prooviõhtusööki. Kate kandis türkiissinist hipikleiti, mis näis pärinevat tema ema 70ndate riidekapist. Kleiti täiendasid türkiissinised kõrge kontsaga saapad.

Kate ja Jamie tutvusid 2007. aastal pärast Kate’i lahkuminekut rocklaulja Pete Dohertyst.