Näitlejatar Kate Winsleti (34) ja filmirežissöör Sam Mendesi (44) kuus ja pool aastat kestnud abielu on karil. Winsleti advokaat annab teada, et peamiselt New Yorgis elav paar läks lahku «vastastikuse kokkuleppe alusel».

Paaril on ühine kuueaastane poeg Joe Alfie Winslet Mendes. Kate'il on lisaks eksabikaasa Jim Threapletoniga üheksa-aastane tütar Mia Honey.
«Kate ja Sam teatavad kurbusega, et nad läksid mõni aeg tagasi lahku,» ütleb Kate'i advokaat. «Nende vastastikusel kokkuleppel sündinud lahkuminek on täiesti üksmeelne. Mõlemad osapooled on täielikult pühendunud ühisele laste kasvatamisele. Nad paluvad, et meedia austaks sel raskel ajal nende privaatsust.»
Mendes oli Kate'ile 2008. aastal Kuldgloobuse toonud filmi Revolutionary Road režissöör. Kate'i sõnul oli koostöö abikaasaga ühtaegu «õnnistus ja pinge». Tänavustel auhinnatseremooniatel on Kate käinud üksi.
Winslet ja Mendes abiellusid saladuskatte all 2003. aastal. Neist sai paar paar kuud pärast Kate'i lahutust eksabikaasa Jim Threapletonist, kellega ta oli abielus ligi kolm aastat. Mendese ekskallimate hulka kuuluvad näitlejatarid Jane Horrocks ja Rachel Weisz.