Veel eelmisel nädalal käis Londoni politseis arutelu, kas 46-aastase Jacintha Saldanha enesetapule tõuganud naljakõne teinud Austraalia raadiokanali 2Day FM saatejuhid Michael Christian ning Mel Greig vääriksid kriminaalsüüdistust, teatab The Telegraph.

Saatejuhid helistasid haiglasse, kus hertsoginna Kate parasjagu oma varajase rasedusega viibis, teeseldes olevat kuninganna ja prints. Hiljem ennast ära tapnud Saldanha oli medõde, kes süvenemata kõne edasi ühendas, saades nii vastutavaks hertsoginna terviseandmete avalikustamise eest otse-eetris.

Nüüdseks on teada, et kuigi veel laupäeval teatas Scotland Yard, et arutelu käib, avaldas New South Wales'i politsei arvamust, et kuna saatejuhtide poole on politsei poolt pöördutud vaid ühel korral, siis tõenäoliselt neist siiski kohus ei oota.

Medõe enesetapu järel endi algselt pahatahtmatult mõeldud kõne tagajärgedest musedatud saatejuhid tegid mõni aeg pärast traagilist juhtumit südantlõhestava etteaste televisioonis, kus puhkesid otse-eetris nutma ning avaldasid ahastust juhtunu üle.