Otsus langetati toetudes kuuldustele nagu hoiaksid mõned Michaeli õed-vennad oma ema vägisi kinni, vahendab Daily Mail. Kuigi on selgunud, et MJ laste endine eestkostja Katherine Jackson on viidud Arizonasse oma tütre Rebbie poole, süüdistavad MJ testamenditäitjad ja lapsed selles viimaste onusid-tädisid.

Kohtunik Mitchell L.  Beckloff ütles erakorralisel istungil, et tegu ei ole TJ Jacksoni poolse võimumänguga. Kohtuotsus põhineb väitel mille kohaselt takistatakse Katherine Jacksonit MJ laste eestkostjana tegutsemast.

TJ Jacksoni advokaadi Charles A. Schultzi väitel on ohus alaealised lapsed. Kahtlustatakse Katherine Jacksoni röövimist oma kodumajast. Lisaks tegi advokaati ja tema esindatavat väga murelikuks Katherine'i hiljutine telefonikõne. Ajutine eestkostja määratakse kuni selle ajani, mil proua Jackson naaseb või lastega taas ühendust võtab.

Väidetavalt on Jacksonite perekonna tüliõunaks  Michaeli pärand, kuid nüüd on tüli võtnud sellise pöörde, et kaalul on Jacksoni kolme lapse ning 82aastase ema heaolu. Katherine Jackson määrati Parise, Prince Michaeli ja Blanketi hooldajaks, kui tema poeg 2009. aastal 50 aasta vanuses suri.