Samas on emadepäev Kati elus siiski tähtsal kohal ja tähistamata see kindlasti ei jää. Sedapuhku peetakse emadepäeva tagant järgi. Kati, Jaani ja Karolina plaanid on perekesksed nagu sellisel päeval olema peakski.

"Koju jõudes ikka tähistame. Teeme midagi head süüa ja ka tordi," räägib Kati, kellele tütar köögitoimetuste juures alati abiks on. Karolina on kogu aeg minu lähedal ja juures ning aitab mind igati. Heameelega teeks ta ise süüa," naerab Kati, kelle tütar varsti ilmselt iseseisvalt keetma-küpsetama hakkab.

Erilisi mälestusi emadepäeva kohta Katil enda lapsepõlvest ei ole, sest ta elas oma emaga üsna vähe aega koos. Kati kahtleb, kas nõukogude ajal emadepäeva üldse nii väga tähistati: "Kui mina väike olin, siis oli ikka naistepäev eriti tähtis. Päris pisikesena lasteaias ja koolis ikka midagi korraldati ja tehti emadepäeva kaardid," värskendab Kati oma mälu.

Meenutades möödunud aegu lisab Kati: "Nüüd olen ma ise ema ja see on kõige olulisem aeg." Seda aega väärtustatakse terves Tootside peres, näiteks eelmisel aastal tähistati emadepäeva mõnusa perekeskse piduliku ühissöömise ja kingitustega.

Küsimusele, kes kingitusi sai vastab Kati heatujuliselt, et tema. Kingituseks olid armsad ja lihtsad asjad nagu lilled ja kaart, mille Karolina isa Jaaniga ema Katile valmistas.