Delfi on mitmel korral kirjutanud tänaseks juba 15 aastat haiglas halvatuna lamanud Kätlin Pillaist. Tänu avalikkuse tähelepanule on tüdruku elu läinud paremaks. Möödunud suvi oli Kätlinile vaheldusrikas, ta käis kontsertidel ja tundis rõõmu uutest sõpradest, keda ta nii väga ihkas. Paraku oli ka lööke.

Kätlini ema Leila kaotas töö ja perel puudub läinud aastast sissetulekuallikas. "Kuid kõige rohkem veedan ma aega Kätu juures haiglas. Enamus öid magan madratsiga tema voodi kõrval, sest ta ei taha enam üksi olla," räägikis Leila möödunud aasta lõpus. "Nüüd, kui ma olen töötu, on mul võimalik veel rohkem aega Kätule pühendada, aga majanduslikult on muidugi väga raske. Ma otsin meeleheitlikult tööd ..."

Publiku lugejad tulid Kätlinile ja tema emale vastu ning annetasid kokku 15 000 krooni. Kätlin ütleb, et inimeste heldus võimaldas tal koos emaga veeta rahulikud pühad.

"Ostsin Kätule singirulle ja kiluvõileiba ning teisi lemmiktoite. Tal oli nende järgi suur isu," räägib Leila. "Kätlinil on aastatega söömisega järjest suuremaid raskuseid. Isu justkui on, kuid süüa ta ei suuda. Tänu annetatud rahale on meil nüüd kindlam seljatagune. Me täname kõiki häid inimesi," ütleb Leila, kes otsib jätkuvalt tööd.

Kätlin sai ka tänu Carmen Pritson-Tamme saatele "Rääkimata lugu" tuttavaks proua Kerstiga, kes kinkis haiglas elavale tüdrukule kummuti. "Elus esimest korda on Kätlinil oma kummut ja kõik asjad mahuvad sinna sisse ära. Suured tänud!"