Politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Marie Aava sõnas Õhtulehele, et inimesel ei tasu ise hakata detektiivitööd tegema, ebaseaduslikult kogutud tõendid ei ole kohtus pädevad.

"Kui inimene näeb midagi ebaseaduslikku, tuleb sellest kohe teavitada politseid. Sündmusele reageerivad politseiametnikud toimivad edasi vastavalt olemasolevale informatsioonile ning sündmuskohal avanevale vaatepildile," sõnas Aava.

Pressiesindaja sõnul ei vastanud saates kujutatud olukord sellele, mida politseiametnikud seal nägid.

"Kriminaalmenetluses saab läbiotsimist teostada kohtu või prokuröri loal. Kriminaalmenetlust saab alustada süüteokoosseisu tunnuste olemasolul, mis on kirjeldatud lahti karistusseadustikus. Pelgalt väited, mille tõesust ei ole võimalik kohapeal kontrollida, ei ole alus kellegi kodu läbiotsimiseks," lisas Aava intervjuus Õhtulehele.

Sotsiaalmeedias võttis teemal sõna ka Katrin Lust. Ta ei ole rahul politsei- ja piirivalveametiga, kes temaga koostööd pole soovinud teha.

"Mis ma oskan selle loo peale öelda. Palusin augusti alguses, et PPA pressiesindaja Marie Aava teeks minuga koostööd. Et saaksin oma materjalid ja info nii Rauli kui Urmase osas politseile edasi anda. Aava mingit koostööd politsei suunal "Kuuuurijaga" teha ei tahtnud. Sain vaid kirju, et kommentaare nad ei anna ja kaamera ette ei tule. Kirjad saatsin talle augusti alguses. 18. august käisime Urmase juures, 23. august viis politsei ta käeraudades Püünsi koolist ära," kirjutas Lust.

"Nõmme kooli direktor ütleb lapsevanematega probleeme pole. Samas minu postkasti kirjutavad sama hoolekogu liikmed ja on väga murelikud ja tekkinud olukorra pärast endast väljas. Kurb, et politsei pressiesindajal ei ole aega organiseerida ei pakutud koostööd ega organiseerida kedagi kaamera ette pedofiilide loo puhul ja seda ei maini ta poole sõnagagi, et olen tänaseks saatnud politseile kümnete minu poole pöördunud ohvrite kontakte. Tänaseks Õhtulehe loo kommentaariks tal siiski aega ju jätkus. Lõpuks olen mina ikkagi süüdi," lisas ajakirjanik.