Lindakivi kultuurikeskust juhtiv Katrin Siskal on hea meel, et Eestis on terve rida sportlasi, kelle üle uhke olla ja keda oma lastele eeskujuks seada. "Promon ka ise aktiivset eluviisi, sest seeläbi püsib nii füüsis kui vaim elu lõpuni terve ja erksana. On väga vähe spordialasid, mida ma pole elu jooksul proovinud - näiteks mägironimine ja krossisõit,"räägib ta.

Selles, et  sportlased pisikestele nende huvialavalikutel eeskujuks on, pole Siska meelest kahtlustki. "Lastele lähevad populaarsed spordialad hästi peale, tean seda omast käest - pisikesena fännasin Andre Agassit ja hiljem Ian Thorpe'i - andsin ikka tennise- ning ujumistrennis endast parima. Käisin ka uisutamas, iluvõimlemises, ratsutamas, breikimas, tantsutrennis ning balletis. Korra sattusin ka võitluskunstide trenni, kuid seal olid väga agressiivsed poisid... Nüüd, täiskasvanuna on mu ellu veel terve rida (ekstreem)sporidalasid sisse lennanud, mille üle on mul tõeline rõõm," ütleb Katrin Kroonika Online'ile.

Kui palju on lastele eeskujudeks aga teised avaliku elu tegelased? Kui palju peaksid oma sõnu ja tegusid kontrollima näiteks lauljad ja näitlejad? " Arvan, et iga laps loeb suure huviga staaride elust ning nende tegemistest, teadmata, et tihtipeale on see kõik üks suur vale ja väljamõeldis.

Ma imetlen kõiki neid tuntud inimesi, kes enne mõtlevad kui ütlevad ning propageerivad tervet elustiili, mitte vastutustundetut möllu ja tralli, sest see pole elus põhiline - sellel on pikemas perspektiivis hävitav efekt ning pidurdab vaimset arengut. Mõni noor saab sellest kohe aru, sest kodust on kaasa antud range kasvatus ning paigas väärtused, ta ei lähe vooluga kaasa, vaid naudib vaatepilti kõrvalt ja saab naudingu õnnestumistest oma eluteel läbi õpingute ning töötegemiste. "

Mitmed maailmakuulsad staarid (näitleja Katherine Heigl, laulja Mika jpt.) on kõval häälel rääkinud koolikiusamisest. Milline on Katrini arvates selliste tõdede ilmsikstuleku mõju lastele ja noortele? "Sellel on positiivne tulemus - lapsed tunnevad selles olukorras end ära ja julgevad abi otsida. Nad mõistavad, et vaikimine ja viha või mure enda sees peitmine võib talle endale palju haiget teha. Probleemidest rääkimine viib ikka nende lahenduse leidmiseni."