News 24 vahendab, et tuletõrjepealiku sõnul võitles leekidega 70 tuletõrjujat 20 autoga. Võitlust tulega raskendav tugev tuul Kusjuures sotsiaalmeedias võrreldakse põlengut stseeniga filmist "Armageddon".

Lõuna-Aafrika pealinnas Kaplinnas talvitub hetkel ka Eesti muusik Katrin Siska. Kuigi Katrin elab kesklinnast eemal, siis jube oli ikka. "Elan põlengupiirkonnast veidi rohkem kui poole tunni kaugusel, kuid ka siit oli ööpimeduses leekides Lion Head näha.“

„Midagi nii hirmsat ei ole ma mitte kunagi varem oma silmaga näinud. Kaks suurt mäge on leekides ja tuli levib tugeva tuule tõttu kiiresti edasi,“ kirjeldab Lõuna-Aafrikas Kaplinnas talvituv Katrin Siska seal möllavaid tulekahjusid Õhtulehele.

„Eile hilisõhtul Cape Townis peale kino linna poole liikudes märkasin kahte pikka tuleriba ja rohket leekidest oranžiks värvunud tossu pimedas majade taamal kõrgel taeva all,“ räägib Katrin.

„Uudistest lugesin veel, et praegu on Aafrikas ohtlik tuletormide aeg ning et siit nelja tunni kaugusel Mossel Bays oli samuti tulekahju mõned päevad tagasi.“