Kinoinimene Linda Ümera on hämmingus. Kui Katrin Siska (26) direktoriks sai, kadunud Lasnamäe kultuurikeskusest Lindakivi sotsiaalprojektina näidatud tasuta filmid, mis mõeldud eakatele. Katrin aga ei mõista, miks teda, kes ta on just vanainimeste eest igati hea seisnud, jälle hävitada tahetakse!

«Varem toimis see väga hästi, korra kuus said lasnamäelased käia kinos filme vaatamas,» ütleb sotsiaalkino projekti vedanud Ümera. Kuigi see Siska tulles soikunud, olnud Katrin hiljem jällegi vaimustuses sellest, et kas või PÖFFi filmifestivali raames hakataks Lindakivis jälle mingeid filme näitama. Samas jätnud ta Linda meelehärmiks edasised päringud vastuseta! Linda loodab, et ettevõtmist ei taba sama mis eakate bridžiklubi, millel Katrin palus leida enesele uus koht...

Kuigi Ümera juttu sotsiaalkino toimimise kohta kinnitab ka poliitik Anna-Maria Galojan, kes aitas projekti läbi viia, pole Siska sõnul keskuses midagi sellist olnudki. «Tasuta filminädalat korraldasin alles kevadel koostöös Vene suursaatkonnaga, kus nädala jooksul said huvilised tasuta seanssidel käia ja vene filme vaadata,» pajatab Katrin. «See oli edukas projekt, kinosaal oli rahvast täis.»

Siska soovinud enda sõnul sügisest taas tasuta filminädalat korraldada ja suhtles Ümeraga, kes aga ei saatnud õigel ajal filmide kohta infot, filmidest rääkimata. Püüa tuult väljal! Linda ilmunud välja alles üle-eelmisel nädalal. ««Mister X», kus peaosas Georg Ots, oli huvitav ettepanek, palusin saata meilile ka ülejäänud filmide kohta infot, kuid tulemata see jäigi,» seletab Siska.

Ta lisab, et läinud neljapäevast on neil ka kinosaal paraku broneeritud, sest nõudlus selle järele on suur. Tundub, et «Mister X» niipea ei linastu...