"Kirke Klein on äsja politseikooli lõpetanud nooremuurija, kelle ülimaks unistuseks on pääseda operatiivtööle mõrvagruppi. Lõpuks avanebki tal selleks võimalus ja hooaja avaosas näeme teda Rainis Sõbra paarilisena, kuid liigse ülipüüdlikkuse tõttu sooritab ta teo, mille tagajärjed on ootamatud. Kirke on kaunis ja väga naiselik, kuid ka liigselt äärmustesse kalduv ja teatud mõttes vaimne huligaan," iseloomustas "Kättemaksukontori" stsenarist uut karakterit. Mida arvab sarjas mängimisest Adeele ise?

Elina Reinold räägiti sarja 10-minutilise telefonikõnega, kaua sinul aega võttis, et otsustada?

Ka mina sain 10-minutilise telefonikõne, kuid palusin pärast seda veel pisut mõtlemisaega. Mulle oli oluline läbi mõelda, kuidas elu nõnda korraldada, et töö "Kättemaksukontoris" teatritööle jalgu ei jääks ja vastupidi. Samuti küsisin endalt, kas mul on midagi seriaalimaailmale pakkuda ja mis sealt vastu tulema hakkab. Lähedastega arutasin ka asja läbi - küsisin, mis isa asjast arvab, kõik vabad päevad koju sõitmise asemel pealinna põrutab. Aga ma annan endast kõik, et perekond mind ainult televiisori vahendusel ei näeks.

Kas oled varasemalt „Kättemaksukontorile“ kaasa elanud? Kui jah, kes oli sinu lemmiktegelane?

Kui näitlejatest rääkida, siis mis seal salata, Elina Reinold on ikka üks vau-naine küll. Ma olen talle tema teatri- ja filmitegemiste teekonnal vaimustusega kaasa elanud. Näitlejanna, kellele on nii palju antud, kuid kes ei lase vaid ande peal liugu. Mis saab olla veel rõõmustavam kui töötada meeskonnas, kus on nii andekad ja pühendunud tegelased, kui seda on "Kättemaksukontori" tiimis? Ja siinkohal ma ei mõtle ainult näitlejaid. Fantastiline võttetiim oli ka üks argumentidest, miks rollipakkumisele "jah" ütlesin.

Kui palju sarnast on sinul endal ja Kirkel?

Tahaks esimese hooga öelda, et me pole üldse sarnased.. Ei ole minus säärast naiivsust ja arrogantsi, samuti ei tunne ma nii suurt rõõmu teiste inimeste üle irvitamises kui Kirkel aegajalt kombeks on. Teisalt ühendab meid maksimalism: kui oleme midagi pähe võtnud, ei vali vahendeid, et sihti saavutada. Kuigi need vahendid, millega me oma eesmärke püüame, on jällegi väga erinevad. Mul on hea meel, et see roll pakub mulle väljakutse: pean ju kõik Kirke omadused ka iseendast üles leidma.

"Kättemaksukontori" osatäitjatel on palju lapsfänne, kuidas arvad, et nendega hakkama saad?

Ma usun, et igasugune tuntud tegelase tähelepanu saab oma väärtuse sellest, mida selle tuntusega peale hakatakse. Kui mõni "Kättemaksukontori" fänn jõuab tänu minu rollile televiisoris ka teatripubliku hulka ja kui läheb veel eriti hästi ning ta võtab hiljem kätte ka mõne väärt raamatu, siis usun, et see tähelepanu väärib küünlaid. Kui see kõik eeldab ka ohjeldamatut autogrammide sirgeldamist ja suhtlust fännidega, siis teenib see kõik suuremat eesmärki ning seetõttu ei ole seda märkimisväärselt raske taluda.

Kui Frida lahkus saatest ja teda tuli asendama Freya, olid esialgu fännid pettunud, kas ka sina muretsed, kuidas telepublik Kirke vastu võtab?

Muretsemine ei ole ehk õige sõna.. Ma teadvustan, et telepublik on oma armastatud tegelastega harjunud. Aga ega selle teadmisega pole ka eriti midagi peale hakata. Stsenarist on kirjutanud seriaali väga põneva uue tegelaskuju ning ma kavatsen anda enda parima, et Kirke kogu tema uhkuses televaatajateni tuua.

Kas kardad Kirke rolli liigset kinnistumist?

Ei, tõesti ei karda. Teater on minu number üks kirg ning Viljandi Ugala teater minu teine kodu, seal olen ma endiselt Adeele Sepp. Loodan, et elu üllatab mind jätkuvalt erinevate põnevate rollidega nii teatrilaval kui ka teleekraanil. Mul on õnn teha seda, mida ma väga armastan ja päeva lõpuks on see kõik see olulisem.