Pärast aastatepikkust unistamist on see rõõm nüüd käes: SARAH JESSICA PARKER ja MATTHEW BRODERICK kussutavad süles pisipoega James Wilket.

Sarah Jessica Parker (37) ja Matthew Broderick (40)  läksid 27. oktoobri õhtul kella kümne paiku New Yorgis oma lemmikrestorani Indochine, et haugata paar une-eelset suutäit. Kolm päeva varem oli Parker raamatu «Seks ja linn» autorile Candace Bushnellile tunnistanud, et arstide ennustuse kohaselt oleks laps end juba 25. oktoobril ilmutama pidanud.

«Ta oli väga rahulik ja heatujuline,» meenutab sünnituseelset õhtusööki üks restoranitöötaja. «Nagu ta alati on olnud.» Viis tundi hiljem oli Parkeri tuju veelgi parem. Manhattani Lenox Hilli haiglas oli ilmale tulnud ilus ja terve poisslaps. «Ema ja lapsega on kõik hästi, nad on terved,» teatas Parkeri esindaja.

Abielupaari esimene järeltulija sai Matthew vanaisa järgi nimeks James Wilke Broderick. Esialgu väljakuulutatud nimi — David Perkins Broderick — osutus valehäireks. Seda beebit näis koos Parkeriga ootavat terve showmaailm. Parker ja Broderick kütsid ootusärevust veelgi, teatades, et neid ei huvita lapse sugu.
«Me tahame, et see oleks üllatus,» ütles reibas ja lapseootel naise kohta erakordselt kaunis Parker oktoobris.

Hea isuga tulevane ema
«Seksi ja linna» viiendal hooajal pööras televaataja pilgu Carrie Bradshaw kingadelt tema taljejoonele. Kuid kostüümikunstnikud tegid oma tööd korralikult — kõhtu polnud näha.

Viies hooaeg jäi Parkeri ja tema kolleegi Cynthia Nixoni raseduste tõttu küll tavalisest lühemaks, kuid Parker lubab järgmisel hooajal selle kuhjaga tasa teha. Töötava ema elu on ta juba maitsta saanud. Möödunud aprillis sundisid hommikused iiveldushood ta kuuks ajaks koju jääma. Kui ebamugav periood lõppes, pühendus Parker söömisele. Sõbranna Cady Huffman mäletab: «Sarah nõudis Popeye restorani kana, kuid Popeye oli just uksed kinni pannud. Me siis Matthew’ga sõitsime ringi ja otsisime pitsat. See tüdruk sööb, mees, ta sööb!»

Söögiisust hoolimata ennustab Huffman, et Parker saab kiiresti vormi tagasi. «Ta ei võtnud selle söömise juures grammigi juurde. Ainus, mis lisandus, oli kõht.»
Värsked emad, kui see teid veel piisavalt ei masenda, lugege edasi: «Kuna ta määris pidevalt kõhtu kakaovõiga, pole ka venitusarme loota.» Kuid Parker märkas enda juures siiski mõningaid muutusi. «Esiteks lõpetasin ma peeglisse vaatamise. Sest sellist kehakuju on imelik vaadata,» tunnistas ta oktoobris. «Ma ei saanud sellest enne aru, kui mu abikaasa ühel päeval vannituppa astus ja mind üllatunult vaatama jäi. Ta läks praktiliselt näost valgeks. «Jumal küll, sa oled suur,» ütles ta.»

Õnneks on Broderick superabikaasa. Juunis, kui Parkerit vaevasid seljavalud, rääkis ta: «Me peame Matthew’ga koos end voodis pöörama. Vaene Matthew. Ta on olnud suurepärane.»

Miks alles nüüd?
Parker ja Broderick kiirgasid sünnitushaigla ukse ees fotograafidele poseerides rõõmu ja rahulolu. Parker (kes on kaheksalapselise pere neljas) rääkis lapsesaamissoovist juba 1992. aastal, kui ta Broderickiga tutvus. Kaks aastat tagasi ütles Broderick, kes on pere kolmest lapsest noorim: «Mulle meeldivad lapsed. Ma tahaks neid saada.» Kuigi mõlemad on abielu ajal kõvasti töötanud, on Parker oma sõprade-tuttavate sõnul üdini koduinimene.

Miks see siis varem ei juhtunud?
«Matthew ja mina ei olnud kunagi koos neil kahel päeval kuus, mis on lapse eostamiseks häda-vajalikud,» põhjendas Parker ajakirjale ELLE septembris.
Parkeri beebi peab õppima oma emaga sammu pidama. «Ma pole eales näinud ühtki nii ilusat rasedat,» kiidab sõbranna Huffman. «Temast saab sama kaunis ja energiline ema.»

Vanemateks loodud
Nii Parker kui ka Broderick oskavad lastega ümber käia. «Sarah on alati lapsi armastanud, ja lapsed vastavad samaga,» ütleb tema vanim vend Pippin Parker (42). «Ta on neljakäpakil, püherdab temaga maas, selles võite kindlad olla. Nad hakkavad teineteist lõputult lõbustama.»

Juulist saadik on Parker ja Broderick tööasju koomale tõmmanud ning valmistunud uue ilmakodaniku saabumiseks. Nad ostsid Greenwich Village’isse uue maja, kuid veetsid mõnusaid puhkepäevi ka oma Hamptonsis asuvas kodus. Nad shoppasid supermarketis nagu tavalised inimesed. «Nad ongi nagu tavalised inimesed,» teab üks poemüüja. «Ei mingit staaritsemist.»
Puhkamise päevad on nüüd möödas — beebi on ametlikult pardal. «Meil on kõik, mis vaja, olemas,» ütleb Broderick.

Katsikukingitus on paras pähkel Parkeri kolleegile Kim Cattrallile, ta ei oska välja mõelda, mida sel lapsel veel ei ole. Enne hiljutist reisi Euroopasse lubas ta siiski ringi vaadata. «Kavatsen seal nagunii shopata ja püüan leida midagi unikaalset,» ütles ta. «Kuid sel lapsel on kaks kõige tähtsamat asja olemas: suurepärased ema ja isa.»