Seltskonnatäht, Club Wonderlandi seksikas programmijuht Charlene Rennit (23) armastab tempe teha, kuid oma pereliikmele, pärdik Cätlynile jääb ta selles tublisti alla.

 

Kuidas pärdik teie perre sattus?

Mu kasuisa kinkis ta mu emale mõni aasta tagasi Eesti Vabariigi aastapäevaks. Ema oli kingikarpi nähes meeldivalt üllatunud, aga kui ta sai aru, et keegi seal sees liigutab siis… No mõtle ise, kuidas sa reageeriksid, kui mees sulle iseseisvuspäeva puhul ahvi toob! Sellest ajast peale on ta õe hoole all olnud. Nad on koos üles kasvanud ja see on väga armas.

 

Mis liiki ahv ta on?

No igatahes täiesti teist liiki kui mina. Harilik marmoset, me kutsume teda Cätuks.

{poolik}

Öeldakse, et inimene pärineb ahvist. Milliseid ühiseid iseloomujooni sul temaga on?

Jonnakus, kangekaelsus ja ebamaiselt hea huumorisoon.

 

Kui palju sa tema eest hoolitsed?

Põhiliselt hoolitseb tema eest mu üheteistkümnene õde Anette Maria. Pärdik ongi rohkem tema oma. Mu poolteiseaastasel väikevennal Geronil on must tšintšilja. Mulle kinkis mu balletiõpetaja kunagi valge bolonka Donna, kes elas 15aastaseks.

 

Milliste naljakate tempudega ta on hakkama saanud?

Nali naljaks, aga mõni aasta tagasi, kui mul oli nii palju tööd, et ma ei näinud mitu kuud vanemaid, leppisime emaga kokku, et võtame nädalavahetuseks aja maha ja sõidame Saaremaale. Aga me uues majas polnud küttesüsteem veel korralikult paigas ja ema ütles, et Cätul võib seal külm hakata, et jätame sõidu mõneks teiseks korraks. Mul ei tulnud selle peale sõnagi suust, aga Cätu irvitas mõnusalt.

Kuidas sa teda karistad, kui ta mõne ahvitembu on teinud?

Üldiselt ma ei räägi temaga päris pikka aega, kui ta on suutnud ära näpata järjekordse lauvärviaplikaatori või huuleläike või muu tarbeeseme, mille otsimine mulle väga närvidele käib. Cätu lemmiktegevus on peeglisse vaatamine ja ringituuseldamine.

Kui suur on ahvi ülalpidamiskulu kuus?

Vähem kui näiteks minu. Kordades vähem.

 

Mida ta sööb ja joob?

Pärdikul on tavaline kodumaine menüü, mis koosneb banaanidest, pähklitest, mandlitest, maitsestamata jogurtist, toorest munast ja kanafileest. Cätule on eriline maiuspala ritsikad, aga kahjuks saab ta neid vaid suvel. Ma pean siis kell viis hommikul tõusma ja neid aiast liblikavõrguga püüdma. Jube keeruline. Magusat ta süüa ei tohi.