Kirjanikuhärra Kaur Kender hülgas abikaasa Anastasia ja sättis sisse uue elu Rita Maastikuga. Anastasia nimetab Ritat keskeakriisi küüsis vaevleva Kauri ajutiseks muusaks, kelle juurest mees peagi varvast viskab, et koju tagasi tulla.

Kaur Kenderi (39) ja Anastasia Kenderi (31) liit on vastu pidanud kümme aastat. Anastasia on veendunud, et Kauri ja Rita (35) suhe, mis tärkas siis, kui nad kirjutasid koos raamatut «Comeback», kaua vastu ei pea. Tema arvates on Rita näol tegu Kauri jaoks üleminekusuhtega ehk «sanatooriumi variandiga» ja et enne murdub tekkinud armukolmnurgas pigem Rita kui tema, vene temperamendiga tugev isiksus.

Anastasia, kuidas sul praegu läheb?

Hetkel on kõik hästi ka ilma Kaur Kenderita.

 {poolik}

Kaur ei kirjuta sinust ajakirja Playboy kolumnides just kõige paremini — mis sa sellest arvad?

Kaur on loominguline inimene ja võib kirjutada, mida iganes soovib. Ma olen nii-öelda õnnelik naine, kellel on kolm poega, Kaur Kenderi pojad.

Kauril on loominguline kriis ja ta otsustas hetkel elada mitte meiega koos, vaid eraldi. Seda võib nimetada ka keskeakriisiks, nagu ikka mehed seda nimetavad.

Sa arvad nii?

Jah, ma arvan, et kõikidel 39-40aastastel meestel on keskeakriis ja see ei pea olema alati loominguline kriis. Aga vene rahvusest naine on tugev isiksus ja valmis elama üle kõike ja kõiki.

Kui Kaur ütleks: Anastasia, võta mind tagasi — kas siis teeksid seda?

Ma olen täiesti veendunud, et see juhtub, sest ma arvan, et need kümme aastat, mis me oleme koos elanud — seda ei saa kustutada. Aga muusadega on nii, et täna on Rita, homme on Maša ja ülehomme on Daša ka veel. Ma olen väga tugev naine ja ükski muusa mind küll ei murra. Ma arvan, et enne murdub muusa ise, sest tal ei jätku nii palju kannatust. Muusal pole veel aimugi, mis tähendab Kaur Kender. See on nagu «põrsas kotis».

Kui kaua nad juba koos on?

Nemad... ei ole kaua koos. Ühte võin küll öelda, et see ei ole «see» naine, keda praegu Kauril vaja oleks. Ülemineku ja sanatooriumi variant.

Räägitakse, et Kauri vend Heiti Kender elas teie juures, elasite kõik koos seal...

Heitil on oma korter olemas. Üks korralik vene naine ei ela kommunaalkorteris, mulle ei meeldi elada sugulastega koos. Minu kodu on minu kindlus.

Sa olla Kauri välja visanud...

Kes sellist asja räägib? Kuidas ma saan visata inimest välja tema enda korterist? No loomulikult võiksin olla nii nahaalne ja visata välja. Vene naine suudab ka kihutava hobuse peatada. Venelannad on väga erilised inimesed, suure südame ja hingega, mida kõigile eestlannadele küll antud pole.

Siinkohal ütlen ma küll, et mina pole kedagi kodust välja visanud, Kaur võttis selle otsuse ise vastu ja kui inimene on sellise otsuse teinud, siis — tegemist ei ole ju 19aastasega! Lihtsalt mina kui vene inimene olen harjunud elama mastaapselt nagu Venemaal ja seepärast on Kaur Kender minu jaoks väike inimene. Aga Rita on harjunud Eesti mastaapidega ja tema jaoks on seda vast liiga palju jälle.

Kas te riidlesite lahkumineku ajal?

Nagu igal naisel, on ka minul olemas emotsioonid, aga nüüd on kõik rahulik. Kõige tähtsam on see, et mul on olemas lapsed, sest lapsed on meie tulevik.

Kui vanad nad on ?

11, 6 ja 3. Kõik on tema lapsed, aga lapsed elavad minuga ja mina olen see naine, kes mitte kunagi oma lapsi ära ei anna. Sest lapsed peavad elama koos emaga.

Oled sa koduperenaine või käid ka tööl?

Hetkel ma ei käi tööl, hetkel pühendan oma elu lastele — kool trennid, erinevad üritused. Mis tähendab seda, et tööd jätkub mul küllaga. Tööl peab käima Kaur Kender, selleks et meil oleks hea elu.

Sa oled 31, see tähendab ju, et kogu elu on alles ees.

Minul on küll kogu elu ees, aga muusal hakkab küll varsti kliimaks. Ma olen kõige õnnelikum naine, kellel on olnud võimalik elada kõik need aastad Kaur Kenderiga.

Oled sa Ritaga kohtunud?

Ei ole.

See on nagu mäng. Kuidas sul see mäng läheb?

Ma olen väga rahulik, tugev.

Kuidas lapsed ennast tunnevad?

Lapsed on harjunud sellega, et isa on tööl. Teavad, et isa alati töötab, tööd on vaja teha.

Kas Kaur kirjutab midagi hetkel?

Ma ei tea, pole õrna aimugi. Hetkel oleme lahus, kuid see on kõik ajutine.