"Enamus mu sõpru arvab, et arstid eksisid, sest inimene, kes tegeleb Eesti kirjandusega ja tegeleb Eestis sõnavabaduse eest võitlemisega, peab olema dostojevskilik idioot," naeris Kender otsesaates. Prokuröri nõudmisel tellitud ekspertiis tehti kohtusaalis ning Kenderi sõnul olid nii psühholoog kui ka psühhiaater temaga suheldes ülimalt inimlikud.

"Psüholoog küsis, et miks teie ainsana kohtu all olete," jagas Kender fragmente ekspertiisist. Nimelt avaldati teos Untitled 12 USA-s ning Eestis panid oma õla teosele alla 47 kultuuritegelast. Prokurör kahtlustas Kenderil paranoiat, mistõttu ekspertiisi ka tellis: "Et ma julgesin küsida, miks on valikuline kohtumõistmine. Ma olen kaks aastat oma elust raisanud nüüd selle peale."

"Teen seda selle nimel, et eesti keeles saaks julgelt ükskõik, mida kirjutada. Keeles, kus on kõige nõmedam kirjutada, sest lugejaid on aina vähem," tõdes Kender emakeele hääbumist.

"Olin algul hästi tõrjuv, sest see kohtusaal on hästi ebameeldiv koht. Tuli välja, et see on tore vaheldus. See oli ainus kord, kui mind kohtusaalis ei koheldud kui nõrgamõistuslikku idiooti," tunnistas Kender.

"Psühhiaater ja psühholoog rääkisid minuga nagu intelligentsed inimesed ja see oli mõnus vaheldus. Nad olid tutvunud kogu mu terviselooga," sõnas Kender ja lisas, et tal tuli teha ka kummalisi ülesandeid. Näiteks pidi ta silm kinni hoides oma nina puudutama. Lisaks pidi ta näitama, et tal pole süstimisjälgi ja rääkima oma tätoveeringutest. "Hästi isiklikuks läks, tuli lastest ja kõigest rääkida. Nad ei olnud tervisemendid," tunnustas Kender professionaalide inimlikkust.

Ent terveks tunnistamine tähendab ühtlasi ka seda, et süüdimõistva otsuse korral läheb Kaur Kender vangi. "99% asjadest mis Eestis kohtusse jõuavad, mõistetakse süüdi. Mul on 1% statistiliselt, et mind ei mõisteta süüdi. Praegu nad on kirjanike kallal, varsti tulevad ajakirjanike kallale," rääkis ta. Vanglasse minnes kavatseb Kender aga ametit õppida ning osaleda kas keevitaja või aednikuks õppimise kursustel.

Küsimuse peale, kuidas Kenderil läheb, vastas mees mürgise pistega: "Tänan küsimast, sitasti. Hästi palju energiat, raha, aega on läinud ja läheb veel. Kahju sellest, et see aega ja energia ja raha mis pidi minema Nihilist.fm-i peale on läinud kohtuasja peale."

"Eesti kirjanikuna Eestis oled sa kaitsetu. Eesti riik ei suuda ühegi teise riigi kirjandust hävitada, aga Eesti oma suudab," lõpetas Kender.