Allikad kirjeldasid portaalile, et mees on Rootsi vanglas ja sealsed tingimused ei ole inimestele sobilikud. Väidetavalt on põrandal väljaheited, mida keegi ära ei korista. Toit on kehva ja üldse ei ole seal inimesel sobilik olla.

Räppar peab sõba silmale saama joogamatil, tekki ei ole talle antud. Kõrvalkongis on vaimsete probleemidega kinnipeetav, kes peksab enda pead vastu betoonist seina ja loobib igale poole väljaheiteid.

Väidetavalt ei ole vesi puhas ja toit söödav. Esimesel viiel päeval sõi räppar vaid ühe õuna päevas.

Kohus otsustas möödunud reedel, et kuna 30-aastane ASAP Rocky võib üritada Rootsist põgeneda, jäetakse ta kinnipidamisasutusse.

Advokaadi sõnul on kinnipidamine ebavajalik ja ta esitab kindlasti apellatsiooni. "Sellise kaliibriga artist tuleks kindlasti siia tagasi, kui hiljem peaks toimuma kohtuprotsess," lisab advokaat.

Uurimise all olevad sündmused said alguse üle-eelmisel pühapäeval Stockholmis, kus räppar enne kontserti aega veetis. Rootsi ajaleht Aftonbladet avaldas videoklipi, kus räppar tõstab tänaval ühe mehe üles ja viskab ta vastu maad.

"Me ei teadnud neid kutte ja me ei tahtnud tüli," kirjutas Rocky Instagramis. "Ma olen süütu," lisas ta.

Advokaadi sõnul oli räppari reaktsioon enesekaitse.

Rootsi prokuratuuri kõneisik Karin Rofander sõnas, et uurimine käib. Juhul, kui prokuratuur leiab piisavalt tõendeid, minnakse kohtusse.