Tehke järele! Tuntud autoärimehe Viktor Siilatsi (53) poeg Keith Siilats (31) on suutnud oma IT-firma suurklientideks meelitada sellised metropolid nagu New York ja Los Angeles.

Kui Pääsküla poiss Keith Siilats suundus pärast gümnaasiumi lõpetamist õppima Inglismaale Cambridge`i, ta vaevalt uskus, et temast saab veebiarhitekt New Yorgis ja ta juhib oma IT-ettevõtet www.bytelogics.com, mille klientideks on suurlinnad New York City ja Los Angeles, aga ka USA pank Goldman Sachs.
Keith näitas aga juba oma õppetöö rahastamisel üles silmapaistvat osavust. Inglismaal sai ta õppetoetusi 20 000 naela ulatuses (ligi pool miljonit Eesti krooni), samuti õnnestus tal Stern Business School'ist (New Yorgi ülikool) korjata 21 000dollarine õpinguraha.
New Yorgi õpingute ajal sukeldus Keith koos partnerite Jürgen Kaljuvee, Andri Kruusi ja David Montoyaga massiivsesse tarkvaraärisse, pakkudes veebipõhiseid lahendusi äriasjade korraldamiseks.
Keith selgitab: «Ettevõtted tunnevad oma turgu, strateegiat ja äri, meie teame, kuidas ehitada selle ümber veebi.»
Üks Siilatsi firma põhitooteid on portfelli halduse programm Portfolix, mille hind oli miljon krooni ja igal järgneval aastal lisandub pool miljonit krooni hoolduskuludeks. Tööd pakub Siilatsi firma inimestele nii New Yorgis, Palo Altos kui ka Eestis.
«Sisuliselt pakume portfellihaldust ning võimalust reaalajas saada pidevalt
ülevaadet tuludest ja kuludest,» lõhub Keith Siilats müstikaloori, tõestades ka, et tema aeg ei möödu üksnes pidutsedes ja lahjasid kokteile manustades.