Evelin Ilves ütles pärast kooli külastust, et tal oli väga hea meel kuulda, et eesti keele õppimine on laste endi sõnul neile kasulik, loomulik ja lihtne. Evelin Ilves kohtus ka toitlustusteenust pakkuva ettevõtte Tuleleek esindajatega, kes vastutavad koolilõuna ja puhvetis pakutava eest. Koolipere lõuna valmistatakse kohapeal sööklas.

"On tore, et suur toitlustusfirma – 14 Tallinna kooli toitlustav ettevõte Tuleleek – suudab pakkuda mitmekesist ja tervislikku lõunat ning läheneb koolidele individuaalselt," lisas Evelin Ilves. Tallinna Humanitaargümnaasium on üks suuremaid munitsipaalkoole Eestis, kus erilist tähelepanu pööratakse riigikeele õpetamisele.

Juba 13 aastat tegutsevad eesti keele süvaõppega klassid, kus õppetöö toimub eesti õppekeelega koolide programmi ja õpikute järgi. Alates 2004. aastast liitus kool hiliskeelekümblusprogrammiga. Eelmise aasta detsembris külastas Evelin Ilves Vääna Mõisakooli, kus rääkis õpilastele tervislikust toitumisest ning tutvus sealse koolisöökla ja raamatukoguga.

Jaanuaris külastas presidendi abikaasa Põlva vallas Rosma külas waldorfkooli õppeplaani järgi tegutsevat Johannese kooli ja lasteaeda, veebruaris tutvus ta Rae vallas asuva Jüri Gümnaasiumi õppuritega ning märtsis külastas Muhu põhikooli ja Valjala põhikooli. Eelmisel kuul kohtus ta Hiiumaal Lauka kooliperega ning arutas Lääne-Eesti LEADER koostööprojekti eestvedajatega kohaliku toidu jõudmise võimalusi lasteasutustesse.