"Kahel korral kutsusime arsti ja käisme ka haiglas. Seal öeldi, et kõhugripp. Valud ei läinud üle ja ema tõttas lapsega uuesti arsti juurede," kirjeldab Kene enda lähikonnas aset leidnud juhtumit. "Pärast 5 tundi ühel jalal hüppamist viidi poiss lõhkenud ja mädase pimesoolega opisaali! Keda süüdistada, kas arste või riiki? Arstide vastus pärast lõikust: "Noh, oleks võinud hullemini minna!" Ma ei hakka pikemalt rääkimagi, kui tõsine see olukord oli," seisab Kene Facebooki lehel.

Sealt edasi hargnenud vestluses täpsustab neiu, et riigi all peabki ta silmas juhtivat valitsust ja inimesi, kes sellest maalapist riigi teevad. Lisaks seab ta kahtluse alla arstide pädevuse hinnata patsientide tervisliku seisundi tõsidust ning kutsub neid üles rohkem lapsevanemate arvamust usaldama. "Kõik emad teavad palju paremini oma lapse haigust, kui arstid. Ma ei süüdista selles meditsiinitöötajaid, aga natukene tähelepanu patsiendile võiks ju pöörata, mis siis, et graafik on kiire ja raha tiksub vähe?" kurjustab ta.

"Pärast oppi ei tulnud keegi ema juurde, et küsida kuidas läks, vaid õed läksid suitsuruumi ja rääkisid: "Aa, see oli see poiss, kellel oli kõik laiali juba. Nojah, vedas tal!" Niimoodi sai ka ema teada, mis oli tegelikult juhtunud," jätkab Kene ja lisab juurde, et ta pole mitte vihane, vaid kurb, sest süsteemis on nii palju vigu. "Ma olen kurb, et lapsed peavad kannatama. Mis sa arvad, et see oli vaid üks juhtum? Neid asju juhtub iga päev, mitu korda!" on ta veendunud.