2009. aasta sügisel andis toona mupo peaspetsialisti ametit pidanud Henrik Normann Raadio 2-le telefoni teel intervjuu, mis jättis nii saadet "Siin me oleme" juhtinud Viktoria Ladõnsakaja kui ka raadiokuulajad suurde hämmingusse. Koomik oli stuudiosse palutud intervjuule, ent viimasel minutil teatas Normann, et ei jõua paraku stuudiosse tulla ja vastab küsimustele hoopis telefoni teel

Henrik Normanni kummaline kõnemaneer ja ebaselged vastused panid aga liikvele kõlakad, et mees oli keset päeva mõnuaineid pruukinud. "See, kas ma köhin või rögisen telefoni otsas, on mu oma asi. Äkki ma kokutan? Otsin sõnu?" oli naljamees juhtumit kommenteerides pahur ja lisas: "Ma proovin oma diktsiooni parandada." Normann sõnas Publikule, et igasugused spekulatsioonid on tema jaoks kõik piirid ületanud.

Sellega mehe kummalised seigad alles algasid. 2010. aasta suvel tundis Luunja külarahvas end petetuna ja ninapidi veetuna: Elmari tantsuõhtusuvetuuril said inimesed 125 krooni eest nautida Jüri Homenja asemel Erich Kriegerit, väidetavalt purjus Henrik Normanni ja ansamblit Respekt, kelle ninamees olevat rahva pikalt pimedasse kohta saatnud. Nördinud kontserdikülastaja kurtis Õhtulehele, et lisaks mitmele elektrikatkestusele oli ka tuntud humorist Henrik Normann laval silmanähtavalt alkoholijoobes. "Et elekter taastada, võeti see nahaalselt laululava kõrval olevast majast, mis jäeti lihtsalt pimedaks. Samal ajal olevad purupurjus Normann laulnud laval, tossud jalas: "MU EEEMAAAA, MU EEEMAAAA!"

Mehe värskeim napsutamisega seotud seik pärineb aga möödunud kevadest, kui linnarahvas läks Kuressaare kultuurimajja, et lasta end koomiku pöörastest New Yorgi seiklustest naerutada. Ent esimeses reas istunud Teet ei saanud etenduse esimese neljakümne minuti jooksul ühtki korda naerda, sest Normann tundus olevat taaskord laval purupurjus.

"Istusime esimeses reas ja kui näitleja lavale tuli, tundsime kaasaga kohe viinahaisu," sõnas etendust külastanud Teet Publikule ning kirjeldas, kuidas Normanni jutust suurt midagi aru saada polnud, keel oli nii pehme. "Põhimõtteliselt esimese neljakümne minuti jooksul polnud Normann oma jutuga Tallinna Lennujaamast kaugemale jõudnud," lisas Teet ning sõnas, et New Yorgi seiklustest oli asi kaugel. Henrik Normann kordas pidevalt oma juttu ja ei suutnud kahjuks ka toolile istudes sellele pihta saada. Normann keeldus juhtumit kommenteerimast ning süüdistas meediat vaid valetamises.