Lapsi on Kaljulaiul neli. 27-, 23-, 11- ja 7-aastased, kellest üks tüdruk ja kolm poissi, kes on siia ilma sündinud kahest erinevast kooselust. Kersti Kaljulaid täidab juba ka vanaemarolli.

"Ma olen selle üle kohutavalt õnnelik, et vanemlik kasvatustöö on viinud selleni, et minu vanemad lapsed elavad Eestis ja nooremad tulid väga hea meelega Eestisse," tõdes Kaljulaid. Naise abikaasa on olnud Luksemburgis elades tema tugi ja kindel kalju. "Mina sain aega tunde, et otsustada ja ma ei saa oodata täna niisama suurt reaktsioonikiirust oma perekonnalt," lisas ta. "Ma loodan, et kõik mõistavad, et neile tuleb anda aega leida oma koht kogu selles uues olukorras, vähehaaval."

Kersti Kaljulaiu vanemad lapsed on soovinud emale sel töisel teekonnal edu.: "Nooremad on põnevil nagu lapsed ikka, kui algab jalgpallimats või midagi põnevat, mille tulemus pole neile teada."

Abikaasa võttis kandideerimisotsuse vastu rahulikult, ent tõstatas ka küsimuse. "Ta küsis, et kas nüüd ei ole enam tagasiteed. Esialgu ujun ma selles akvaariumis üksinda. Nad on kõik mu seljataga olemas, mu perekond. Aga täna siin võtan seda vastutust mina."

Kadriorgu Kersti Kaljulaid oma perekonnaga kolima valmis ei ole. "Ma jään koju, ma loodan, elama."